Ексклюзиви
понеділок, 19 червня 2017 18:48

Другий етап "блокади" - це рейдерство під прикриттям патріотичних гасел - Золотарьов

Другий етап "блокади" - це рейдерство під прикриттям патріотичних гасел - Золотарьов
Золотарьов назвав блокаду рейдерством. Фото: Replyua

Так званий "другий етап" ініційованої партією "Самопоміч" і нардепом Семеном Семенченком "енергетичної блокади", який може включати в себе блокування роботи Бурштинської ТЕС Івано-Франківської області, є рейдерством під прикриттям патріотичних гасел.

Таку думку під час прес-конференції в понеділок висловив політолог, керівник Центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов, повідомляє РБК-Україна.

На його думку, дії Семенченка, якого він назвав "професійним авантюристом і провокатором", не носять політичного характеру, а є частиною "олігархічних розборок".
"(Другий етап блокади - Gazeta.ua) - це таке "гасконское" ноу-хау, рейдерство нового типу, щоб кошмарити бізнес під прикриттям патріотичних гасел", - зазначив Золотарьов.

"На жаль, кримінал мімікрує під суспільно значимі теми. І деякі псевдоветеранські організації стали гарматним м'ясом у цих бізнес-розбірках. Я маю на увазі ситуацію з заявою про захоплення Бурштинської ТЕС", - додав політолог.

Він також додав, що Семенченко та організатори блокади використовують недостовірну аргументацію своїх дій, чим виявляють реальний, а не уявний підтекст акцій. Який ніяк не сходиться з озвученими намірами наблизити завершення конфлікту на сході країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Силова "націоналізація" Бурштинської ТЕС - це політичне питання - економіст

"Намагаючись виправдати свій аномальний інтерес до західноукраїнських електростанцій, пан Семенченко розповідає, що він бореться з поставками російського вугілля. Тоді як всім відомо, що там використовується вугілля інших марок. Розповідає, що приватизація була з порушеннями. Все це не наближає закінчення конфлікту", - зазначає Золотарьов.
Він також додав, що дії Семенченка та "Самопомочі" не передбачають націоналізації як правового механізму, а навпаки "містять заклик до насильницького перерозподілу власності".

"У нинішніх умовах це може призвести до повного розвалу економіки. А також є відвертою провокацією, яка загрожує розгортанням в Україні повномасштабної громадянської війни", - додав політолог.

На його думку, залучення партії "Самопоміч" до цього процесу негативно позначиться на політичному майбутньому цієї парламентської сили.

"Партія, яка зайшла до парламенту як виразник інтересів середнього класу, замість реформаторських законів скочується до рівня банальної торпеди в олігархічних війнах за перерозподіл власності. Такі авантюри і сміттєва тема добивають "Самопоміч" остаточно", - вважає Золотарьов.

Сергій Акимович, начальник Штабу блокади торгівлі з окупантами, спростував озвучені народним депутатом Семеном Семенченко плани Штабу націоналізувати Бурштинську ТЕС та інші підприємства, які належать українським інвесторам.

Зараз ви читаєте новину «Другий етап "блокади" - це рейдерство під прикриттям патріотичних гасел - Золотарьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути