вівторок, 08 листопада 2022 17:14

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ ведуть маневрену оборону та намагаються вбити якнайбільше росіян

ЗСУ ведуть маневрену оборону та намагаються вбити якнайбільше росіян
ЗСУ зараз не планують масштабних контрнаступів. Фото: eastnews.ua

Українські війська зараз ведуть маневрену оборону та намагаються максимально знизити російський військовий потенціал.

Можна сказати, що триває позиційна війна. Про це повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

"Однак ми вдаємось до маневреної оборони. Ми вже не ведемо війну XX століття – лава на лаву. Зараз ми максимально використовуємо все, намагаємось максимально вибити військовий потенціал ворога", – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські загарбники обстріляли з літака власні позиції

ЗСУ намагаються ліквідувати або поранити максимальну кількість російських військових і знищити максимальну кількість ворожої техніки.

"У всіх попередніх операціях у нас це доволі успішно виходило. І зараз, коли буде пройдено таку точку біфуркації, коли ми побачимо, що ворог на одній із ділянок ослаб, буде сплановано операцію за прикладом Харківської чи Лиманської. Ми знаємо, як це робити", - додав Череватий.

Речник наголосив, що всі операції проводяться так, щоб зберегти особовий склад.

7 листопада міноборони РФ виступило з рідкісною заявою у відповідь на великий протест російських військових блогерів з приводу повідомлень про великі втрати під Павлівкою Донецької області та погане командування у складі 155-ї бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту. Росіяни заявили, що втрати бригади становили менше 1% убитими і менш як 7% пораненими за останні 10 днів.

У Херсоні перевдягнуті в цивільний одяг окупанти займають приміщення мирних жителів та укріплюють всередині позиції для ведення вуличних боїв. Одночасно російські пропагандистські журналісти планують у місті зйомки відеоматеріалів на тему начебто знищення ЗСУ мирного населення.

Російські війська в Україні продовжують грубо порушувати закони й звичаї ведення війни стосовно цивільного населення. У Каховці в Херсонській області тривають пошуки диверсійних груп і коригувальників вогню. Затриманих вивозять до Горностаївки, де під тортурами "вибивають" свідчення.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ ведуть маневрену оборону та намагаються вбити якнайбільше росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути