Ексклюзиви
середа, 09 серпня 2023 09:52

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ знайшли у Чорному морі слабку ланку РФ

ЗСУ знайшли у Чорному морі слабку ланку РФ
Після того, як Росія вийшла із зернової угоди і завдала серії ударів по чорноморських портах України, морські дрони атакували російський десантний корабель "Оленегорский горняк" у порту Новоросійська, а також нафтовий танкер SIG у Керченській протоці. Фото: росЗМІ

У Чорному морі під загрозою опинилися шляхи військових постачань Російської Федерації.

Усе через українські ударні дрони, яким вдалося знайти слабку ланку, повідомило 9 серпня Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"4 серпня російський нафтовий танкер SIG був атакований і виведений з ладу поблизу Керченської протоки безпілотним надводним судном. Це сталося через день після аналогічної атаки на десантний корабель "Оленегорский горняк" і через два дні після зірваної атаки на російські сторожові катери, які супроводжували російське судно Sparta IV", – сказано у звіті британської розвідки.

Незважаючи на те, що SIG та Sparta IV ходять під цивільними прапорами, вони вже давно мають контракти на перевезення палива та військових вантажів між Росією та Сирією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог у паніці – флот РФ активно маневрує в Чорному морі

З 28 лютого 2022 року російські військові кораблі не можуть пройти через Босфор, унаслідок чого росіяни в Середземному морі сильно залежать від SIG, Sparta IV та кількох інших цивільних судів.

"Ці атаки свідчать, що операції дронів стають важливим компонентом сучасної морської війни. Вони можуть бути спрямовані проти найслабших ланок морських шляхів постачання РФ", – зазначають у повідомленні.

Морські дрони атакували російський десантний корабель "Оленегорский горняк" у порту Новоросійська, а також нафтовий танкер SIG у Керченській протоці.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російські кораблі можуть бути знищені до кінця війни, якщо Кремль і надалі атакуватиме українські порти.

Після виходу Росії із зернової угоди три іноземних цивільних вантажних судна пройшли російську блокаду в Чорному морі та стали на якір в українському порті Ізмаїл у дельті Дунаю. 30 липня ізраїльський корабель першим прорвав зернову блокаду РФ. Також ідеться про судно з Греції та ще одне – з турецько-грузинською реєстрацією.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ знайшли у Чорному морі слабку ланку РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути