Ексклюзиви
вівторок, 31 січня 2023 12:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог розпускає нову брехню про "успіхи" РФ на південному фронті

Ворог розпускає нову брехню про "успіхи" РФ на південному фронті
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 31 січня.

Російські засоби масового інформування з посиланням на оглядача російського видання "Комсомольська правда" Віктора Баранця поширюють фейк щодо війни в Україні, повідомила у вівторок пресслужба ЦПД в Telegram.

"Укронацисти вбивають своїх же "генералів"-найманців, які приїхали з Польщі, Сполучених Штатів Америки, Великої Британії і командують українськими бойовиками", – дезінформують пропагандисти, але така інформація не відповідає дійсності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожин узявся особисто ширити фейки про війну в Україні

Маніпуляцію поширив також американський ветеран Ноктіс Дрейвен, закликавши українських чоловіків переходити на бік Російської Федерації:

"Ви б'єтеся проти Росії – ви вмираєте, ви не хочете брати участь у розв'язаній НАТО та Америкою проксивійні, яка, як ви знаєте, програна".

Запорізький колаборант Володимир Рогов заявив, що російські сили нібито зміцнюють свої позиції в Запорізькій області, але це дезінформація.

"Триває обробка позицій противника: активно працює авіація, відчувається присутність на фронті нашого РСЗВ "Торнадо-С". Нагадаю, цей вид озброєння перевершує американське РСЗВ HIMARS за точністю", – збрехав зрадник України.

Минулого тижня російські засоби масового інформування із посиланням на угорське видання PestiSracok поширили дезінформацію про те, що українська влада нібито здійснює масову мобілізацію етнічних угорців на Закарпатті, щоб заповнити великі втрати на полі бою.

Зараз ви читаєте новину «Ворог розпускає нову брехню про "успіхи" РФ на південному фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути