понеділок, 11 вересня 2023 13:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Повітряні сили відреагували на прогнози щодо F-16 в Україні

Повітряні сили відреагували на прогнози щодо F-16 в Україні
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що наразі є багато прогнозів про те, коли пілоти на літаках F-16 зможуть виконувати завдання в Україні. Фото: eastnews.ua

У Повітряних силах спрогнозували, коли українські пілоти на винищувачах F-16 зможуть виконувати завдання в Україні.

Видання The Wall Street Journal, яке писало про лютий 2024 року, узагальнило всі заяви американських, європейських та українських політиків і посадовців з цього приводу, вважає речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

"Ми бачили різні прогнози, коли зможуть бути ці літаки в українському небі. Це був і кінець року, і початок року, і весна. Навіть дехто казав про літо наступне. Ті прогнози, що про початок наступного року – це те, що було б доволі таки непогано. Ми можемо говорити про те, що це буде найшвидше. Тому що є процес підготовки не лише мовний, але й сам процес підготовки застосування цього літака", – сказав він ефірі телемарафону.

За словами Ігната, сказати точно, коли саме це відбудеться, наразі неможливо. Зокрема, українські пілоти мають навчитися саме воювати на цих винищувачах, адже для цього Україні F-16 й потрібні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сказали, коли наступні групи пілотів ЗСУ поїдуть навчатися на F-16

Раніше видання The Wall Street Journal із посиланням на українських посадовців повідомило, що Україна впевнена, що вже на початку лютого невелика група бойових пілотів буде готова до польотів на винищувачах F-16. Йшлося про групу з 10 або менше льотчиків.

У США водночас вважають, що на це піде більше часу. Там планують за 5 місяців підготувати українських пілотів, які добре володіють англійською.

Міністр оборони Данії повідомив, що його країна і Нідерланди передадуть Україні винищувачі F-16. Зокрема, Данія передасть 19 американських літаків, сказала прем'єр-міністерка Метте Фредеріксен.

20 серпня президент Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте уклали проривну домовленість. Після тренування українських пілотів та інженерів Нідерланди передадуть 42 літаки.

Зараз ви читаєте новину «Повітряні сили відреагували на прогнози щодо F-16 в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути