понеділок, 26 листопада 2018 09:19

Воєнний стан: чого не варто робити

Воєнний стан: чого не варто робити
Вранці 25 листопада Росія напала та захопила 3 українських кораблі. Фото - Народна Правда

Якщо Верховна Рада схвалить воєнний стан – це не пожиттєво. Є термін дії - 60 діб. Далі по ситуації. Окрім того, там є пункти, вони можуть задіюватися вибірково. Тому не варто створювати паніку.

Категорично не треба говорити про пересування військової техніки і особового складу, закликає журналіст Віталій Гайдукевич у Facebook.

"Не треба бігти знімати готівку, депозити, купувати бензин, долари, сухарі - все це нікуди не дінеться. Не грайте на руку спекулянтам та окупантам. . Мобілізації не буде поки. Ніхто не зніматиме з потяга в ЗСУ, тому не треба бігти у сторону польского кордону, та й там бляхери тусять - закрито. Фраза "кума з Великих Підштаньків і всю бригаду штукатурів вивезли на полігон такий-то" - теж зло. Менше тексту", - каже журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усі бойові кораблі вийшли з Одеси у відкрите море

Не можеш допомогти армії, не придатний до служби - працюй де ти є, сплачуй податки, зберігай спокій.

"Окрім агресії збройної, є війна інформаційна - усі , хто діє всупереч національній єдності - мразота, або на зарплаті. Вирішуй, хто ти. Хочеться написати зойк - піди погуляй годинку. Повернешся - напишеш, якщо воно ще буде актуально. А краще не засмічувати стрічку несуттєвим. Не треба продукувати абсурдні поради, що слід було робити - займися своєю справою. Ти не Нельсон, не Айк, не МакАртур... Помовч. Все може бути як гірше, так і краще. Україна обмежена в ресурсі "ходів". Зараз багато що залежить від наших партнерів. Тож знов – помовч", - додав Гайдукевич.

Вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили. У полоні перебуває 23 моряка, 6 з них поранені, 2 – у важкому стані.

Зараз ви читаєте новину «Воєнний стан: чого не варто робити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути