понеділок, 27 липня 2009 14:06

Восени у Києві поставлять 7-метровий пам"ятник Мазепі

Восени у Києві поставлять 7-метровий пам"ятник Мазепі

У жовтні в центрі Києва з"явиться монумент знаменитому українському гетьманові Івану Мазепі. Міністерство культури і туризму вже визначило кращий проект скульптури, який отримав право на подальшу реалізацію проекту.

За словами начальника Головного управління з охорони культурної спадщини КМДА Руслана Кухаренка, пам"ятник встановлять на площі Слави.

"Наш монумент буде витриманий у стилі українського бароко. Думаю, уже восени кияни і гості столиці зможуть милуватися ним на площі Слави біля пам"ятника жертвам Голодомору", - сказав Кухаренко.

Як розповів Анатолій Кущ, автор проекту-переможця, а також "батько" монумента Незалежності на Майдані, пам"ятник буде 5-метровою кінною композицією з вершником з бронзи, яку встановлять на гранітному постаменті заввишки в 7 метрів.

Увічнених Мазеп вже є три в Україні і три закордоном. Новий найдорожчий: встановлення бронзового Мазепи, за оцінками експертів, складе 9 мільйонів гривень – більше мільйона доларів.

Зазначимо, що фінансування пам"ятника Мазепи в сутужні фінансові часи поки що на стадії торгів. Столична влада вже заявила, що має намір увічнювати Мазепу за рахунок метробудівських фондів.

Київська мерія звернулася до прем"єра Юлії Тимошенко з проханням виділити із коштів, передбачених на будівництво метрополітену, 10 мільйонів гривень на спорудження пам"ятника.

За матеріалом ТСН

Зараз ви читаєте новину «Восени у Києві поставлять 7-метровий пам"ятник Мазепі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути