пʼятниця, 12 червня 2009 14:37

Вороніну дали зелене світло для розпуску парламенту

Вороніну дали зелене світло для розпуску парламенту
Конституційний суд (КС) Молдови в п"ятницю підтвердив право діючого президента республіки Володимира Вороніна на розпуск парламенту, повідомив голова КС Дмитро Пулбере.

"Обставини, які призвели до розпуску парламенту, викладені Вороніним в поданні на адресу Конституційного суду правомірні і об"єктивні", - сказав Пулбере.

Діючий президент Воронін має намір розпустити парламент і оголосити дату дострокових парламентських виборів. Причиною тому стали дві невдалі спроби парламенту обрати президента. Воронін, згідно з Конституцією республіки, не має права обіймати цю посаду більше двох термінів поспіль.

Парламент Молдови 17-го скликання має намір до свого розпуску провести ще декілька засідань. Так, в п"ятницю депутати планують затвердити в першому читанні низку доповнень в деякі законодавчі акти, які дозволять на період дострокових парламентських виборів забезпечити "нормальну роботу" уряду. Зокрема, парламент повинен схвалити законопроект про право уряду видавати ордонанси - правові акти уряду, підписані прем"єром, що приймаються у виняткових випадках, коли діяльність парламенту перервана.

На першому засіданні тимчасового кабінету міністрів в середу прем"єр-міністр Зінаїда Гречаная відзначила, що "це викликано необхідністю забезпечити нормальну діяльність уряду в цей період, коли парламент не працюватиме", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Вороніну дали зелене світло для розпуску парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути