четвер, 27 серпня 2009 10:48

Вороніна похвалили на останньому засіданні уряду Молдови

Вороніна похвалили на останньому засіданні уряду Молдови

Уряд Молдови пішов у відставку. Причиною цього стало закінчення терміну повноважень кабінету міністрів після парламентських виборів, що пройшли 29 липня.

Про відставку уряду прем"єр-міністр Зінаїда Гречаная заявила 26 серпня, завершуючи засідання кабінету міністрів. Офіційна заява про відставку уряду Гречаная повинна представити на першому засіданні новообраного парламенту, яке відбудеться 28 серпня. Парламент повинен прийняти відставку і доручити уряду Гречаної виконувати обов"язки до формування нового кабінету міністрів.

На останньому засіданні уряду міністр економіки і торгівлі та віце-прем"єр Ігор Додон представив доповідь про соціально-економічну ситуацію в країні, відзначивши економічне зростання за час перебування при владі Комуністичної партії. Після цього Гречаная подякувала присутньому на засіданні діючому президенту Володимиру Вороніну за те, що він "мудро управляв виконавчою владою".

Гречаная стала прем"єр-міністром в березні 2008 року. Її уряд вже йшов у відставку в травні 2009 року після парламентських виборів. Тоді ж комуністи висунули Гречаную на пост президента країни, проте кандидатура не була затверджена, оскільки партія Вороніна не була представлена в парламенті необхідною кількістю депутатів, а решту політичних сил підтримувати Гречаную відмовилися.

Після того, як молдовський парламент не зміг обрати президента, в країні були проведені повторні вибори. За їхніми результатами Комуністична партія отримала 48 мандатів, а чотири опозиційні партії, що об"єдналися в коаліцію - 53 мандати. Для обрання президента Молдови необхідна підтримка 61 депутата, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Вороніна похвалили на останньому засіданні уряду Молдови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути