Ексклюзиви
пʼятниця, 22 липня 2022 07:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог відмовляється воювати: у ЗСУ розповіли про ситуацію на півдні

Ворог відмовляється воювати: у ЗСУ розповіли про ситуацію на півдні
Поза пунктами базування перебувають три ворожі носії крилатих ракет. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Південнобузькому напрямку противник веде оборону зайнятих раніше позицій, зосереджує зусилля на недопущенні наступу Сил оборони й увів резервні підрозділи.

Ворог на півдні вів артилерійські обстріли в районах населених пунктів Іванівка, Токареве, Трудолюбівка, Партизанське, Кобзарці, Посад-Покровське, Андріївка, Степова Долина, Таврійське, Оленівка, Шевченкове, Прибузьке, Лимани, Киселівка, Новомиколаївка, Велике Артакове, Миколаїв та Тетянівка, повідомили вранці 22 липня в Генеральному штабі Збройних сил України.

"Усі спроби ворожих штурмових дій у напрямках Мала Семейдинуха – Андріївка й Давидів Брід – Білогірка наші воїни одразу придушили. Окупанти відійшли", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ продовжує пускати судна до акваторії двох морів

Поза пунктами базування перебувають три ворожі носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

"Українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують успішне вогневе ураження скупчень живої сили, військової техніки російських окупантів і складів з боєприпасами. Внаслідок втрат особовий склад ворога на багатьох напрямках відмовляється іти в бій і вдається до саботажу", – звітує Генштаб.

Президент України наказав військовим деокупувати південні регіони. Для цього збирають мільйонні бойові сили, які оснастять західною зброєю, повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Військове керівництво має розробити плани звільнення.

У Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають три ворожі носії оперативно-тактичних ракет "Калібр". Водночас в Азовському морі морські комунікації продовжують контролювати шість ворожих кораблів і катерів.

В оперативному командуванні "Південь" фіксують пересування корабельного складу противника в Чорному морі. Розглядають два варіанти дій окупанта. Перший – передислокація корабельного складу в місця, де їх не дістануть українські ракети. А також можлива підготовка до нового маневру в морі.

Зараз ви читаєте новину «Ворог відмовляється воювати: у ЗСУ розповіли про ситуацію на півдні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути