середа, 29 липня 2009 15:12

ВООЗ зацікавилась російськими ліками проти свинячого грипу

ВООЗ зацікавилась російськими ліками проти свинячого грипу
Керівництво Всесвітньої організації охорони здоров"я (ВООЗ) зацікавилося російськими розробками в сфері профілактики і лікування грипу, повідомляє в середу прес-служба Росздоровнагляду.

Напередодні у відомстві відбулася робоча зустріч керівника Росздоровнагляду Миколи Юргеля і директора Європейського регіонального бюро ВООЗ Марка Данзона.

"Будучи в НДІ грипу РАМН ми зацікавилися дослідженнями застосування комбінації альфа- і гамма-інтерферона в якості лікування і профілактика грипу, зокрема штаму А/H1N1. Дана комбінація розглядатиметься ВООЗ як новий засіб профілактики і лікування грипу", - наводяться в прес-релізі слова Данзона.

Раніше глава НДІ грипу Олег Кисельов розповів подробиці про новий препарат. За даними виробника, на відміну від інших протигрипозних засобів нові ліки направлені на підвищення імунітету проти вірусів. У його складі - комбінація альфа- і гамма-інтерферонів, що дозволяє досягти максимального результату в лікуванні грипу A/H1N1. Ліки випускаються у вигляді крапель в ніс, що полегшує його застосування. Відпускна ціна препарату може скласти більше 300 рублів.

На думку заступника регіонального директора Європейського регіонального бюро ВООЗ Нати Менабде, Росія є однією з провідних країн, на яку Всесвітня організація охорони здоров"я розраховує в створенні та використанні нових ефективних ліків для лікування грипу.

"Основною метою нашого візиту є обговорення досягнень російських учених у виробництві пандемічних вакцин і нової комбінації альфа- і гамма-інтерферонів, призначеної для лікування грипу, - відзначила представник ВООЗ.

За її словами, ВООЗ зацікавлена в отриманні як можна більшої інформації про клінічні дослідження і реєстрацію інтерферонів.

"Найближчим часом у ВООЗ переглядатимуться переліки препаратів для лікування і профілактики грипу. Ми б хотіли представити гідно і російські препарати", - сказала Менабде.

Зі свого боку Юргель відзначив, що Росздоровнагляд уважно відстежує ситуацію з грипом, щонеділі проводяться консультації з провідними фахівцями в цій сфері. Служба робить всі необхідні дії для забезпечення населення якісними і ефективними препаратами для профілактики і лікування грипу. За його словами, препарати проти грипу, що цікавлять ВООЗ, офіційно зареєстровані в Росздоровнагляді.

"Сьогодні ми можемо відповідально говорити про безпеку і ефективність цих препаратів. Враховуючи думки російських учених, ми сподіваємося, що вони займуть своє місце в профілактиці і комплексному лікуванні грипу А/H1N1", - сказав Юргель.

Раніше ВООЗ, зокрема, рекомендувала, для лікування грипу A/H1N1 препарат "Таміфлю" (Швейцарія), повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «ВООЗ зацікавилась російськими ліками проти свинячого грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути