середа, 06 березня 2013 12:31

"Вони гальмують": громадські активісти "розкрили" противників антикорупційних реформ
13

Фото: Фото: Тарас Подолян

Активісти Громадського моніторингу виконання Державної програми щодо запобігання і протидії корупції пікетують сьогодні Адміністрацію Президента та Кабінет Міністрів. Вони вимагають від чиновників не гальмувати антикорупційні реформи.

Тримають в руках транспаранти "Вони гальмують" із зображеннями Прем'єр-Міністра Миколи Азарова, виконавчого секретаря Національного антикорупційного комітету при Президентові України Андрія Клюєва та міністра юстиції, координатора Державної антикорупційної програми Олександра Лавриновича, "Дай бій корупції!". Активісти випустили в повітря кульки з написами "Бій корупції".

"Менше, ніж 50% обіцянок чиновники реально зробили з того, що вони обіцяли. За 120 заходів, які передбачені в програмі, відповідають різні органи. Близько 15 з них фактично не існує. Наприклад, військова служба справами. Більшість дій, які прописані в програмі, не стосуються реальної боротьби. Понад 800 млн грн хочуть витратити на створення електронних медичних карток Мінохорони здоров'я. Як вони можуть подолати корупцію?" , - оголошує в гучномовець активіст Transparency International Україна Олексій Хмара.

Він оголосив вимоги пікетувальників, щоб зібрався нарешті Антикорупційний державний комітет, який очолює Президент. Адже, зі слів Хмари, більше шести місяців цей комітет не збирається.

"Міністерство юстиції не справляється зі своєю роботою. Максимум, що вони роблять — це пишуть чи отримують і передають звіти. Але влада стає не менш підзвітною. Днями Президент Янукович публічно визнав корупцію причиною невдачі всіх реформ, оцінивши щорічні збитки для держбюджету в 20 млрд грн. Через саботаж чиновників схвалена главою держави Національна антикорупційна стратегія на 2011-2015 роки опинилася під загрозою зриву. Державна антикорупційна програма, затверджена Кабінетом Міністрів, має бюджет у понад 800 млн. грн, проте вона вже коштує не дорожче за папір, на якому надрукована. Ця держпрограма фактично не фінансується й не виконується, має безліч прорахунків, та Уряду нема до цього діла", - зауважив голова Антикорупційної ради України Богдан Якимюк.

Наступну акцію громадські активісти проведуть 10 березня.

Зараз ви читаєте новину «"Вони гальмують": громадські активісти "розкрили" противників антикорупційних реформ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути