вівторок, 30 вересня 2014 11:02

Волонтерці відрубали палець та перебили коліна в полоні терориста "Біса"

Волонтерці відрубали палець та перебили коліна в полоні терориста "Біса"
Фото: www.0642.ua

Командир горлівських терористів Ігор Безлер нарешті відпустив з полону волонтера з Полтави Ірину Бойко, яку утримували в неволі з 20 червня. У жінки відрубаний мізинець і множинні сліди побиття.

Про це повідомляє у своєму блозі президент Полтавського обласного медіа-клубу Людмила Кучеренко.

"Активістка полтавського Євромайдану Ірина Бойко, котра провела в полоні 99 днів, уже у Полтаві. У важкому психологічному стані. У неї молотком побиті коліна і відтятий палець на руці", - зазначає Кучеренко.

За її інформацією, 20 червня 2014 року Ірина Бойко разом з трьома волонтерами - Місюренко, Калашніковим і Матлашовим, повезли продовольство українським прикордонникам в Луганську область, де потрапили в полон до "ополченців".

Відтоді ж їх визволенням займався полтавський активіст, підполковник-афганець Василь Ковальчук, який колись разом з Безлером захищав інтереси СРСР в Афганістані.

28 вересня на його мобільний телефон зателефонував Ігор Безлер на прізвисько "Біс", щоб похвалитися отриманим від Путіна званням "генерал-майора армії ДНР". У ході розмови він погодився звільнити з полону полтавку Ірину Бойко.

Василь Ковальчук разом з дочкою Ірини - Тетяною Єфремовою і активістом Михайлом Дугіним негайно виїхали на Донбас, у Горлівку. Після тривалих переговорів з боєвиками вони забрали жінку і повернулися до Полтави.

Факт звільнення Бойко підтвердила її дочка Тетяна Єфремова на своїй сторінці у Facebok.

"Щойно приїхали з Горлівки! З мамою! Слава Богу!! Хочу подякувати тим людям, що за ці 99 днів стали мені близькими і рідними, які разом зі мною переживали моє горе, підтримували мене та допомогали в пошуках".

Дівчина пообіцяла "подробиці трошки пізніше".

Нагадаємо, 26 вересня проросійські бойовики, які діють на Донбасі, заявили, що в односторонньому порядку припиняють обмін полоненими через нібито порушення українською владою умов перемир'я. Але попри погрози бойовиків, українських військових продовжують звільняти з полону.

Зараз ви читаєте новину «Волонтерці відрубали палець та перебили коліна в полоні терориста "Біса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути