вівторок, 04 серпня 2020 13:29

Волинська область посилює карантин

Волинська область посилює карантин
На Волині посилили карантин. Фото: pixabay

Посилити карантин для запобігання поширенню коронавірусу вирішили у Волинській області.

Відповідно до нових карантинних правил, Луцьк потрапив до червоної зони, Луцький і Любешівський райони - до помаранчевої, місто Нововолинськ, Горохівський, Ківерцівський, Локачинський, Маневицький і Турійський райони - до жовтої, повідомили у Волинській обласній державній адміністрації за підсумками засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС.

Не дивлячись на протест міськради Луцька вводити жорсткі карантинні обмеження відповідно до червоної зони, ОДА запровадила відповідні протиепідемічні заходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку вирішили не запроваджувати додаткові карантинні обмеження

Влада області закликала центральну владу переглянути методики визначення карантинних зон. Зокрема, в ОДА вважають, що показник "внесок одиниці в перевищення регіону" спотворює об'єктивність отриманих результатів.

"Показники рахуються за останній тиждень. Тому, думаю, що до кінця тижня ситуація в області значно покращиться і у нас не буде червоного рівня епідемічної небезпеки у Луцьку. Сьогодні ж ми повинні виконати постанову КМУ та рішення Державної комісії ТЕБ та НС, яке нам довели", - пояснив голова ОДА Юрій Погуляйко.

У Львові не заборонятимуть роботу спортивних залів і хостелів у зв'язку із занесенням міста до помаранчевої зони епідеміологічної безпеки. Таке рішення ухвалила міська комісія ТЕБ і НС 4 серпня. Державна комісія ТЕС і НС оголосила у Львові з 3 серпня помаранчевий рівень епідеміологічної безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Волинська область посилює карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути