понеділок, 30 липня 2018 05:30

Військовим можуть підвищити виплати

Військовим можуть підвищити виплати
Міноборони попросило додаткових грошей в уряду. Фото: portal.lviv.ua

Міноборони ухвалило рішення щодо підвищення грошового забезпечення армійцям з 1 жовтня 2018 року та звернулося до уряду з метою збільшення фінансування з бюджету у сумі 4,5 млрд грн.

Відповідний лист за підписом глави МОУ направлено прем'єр-міністру Володимиру Гройсману, повідомили у прес-центрі ЗСУ.

"На початку 2016 року мінімальне грошове забезпечення військових складало 7 тис. грн. На той час це була досить значна сума, яка становила близько 5 розмірів мінімальної заробітної плати та майже 1,6 розміру середньої зарплати по країні. Підвищення соцстандартів з 1 січня 2017 року ... призвело до погіршення матеріального стану військовослужбовців, що спровокувало відтік військовослужбовців", - йдеться у повідомленні.

Грошове забезпечення військовослужбовця першого року служби складає 7,5 тис. грн при середній зарплаті по країні 8,7 тис. грн.

Наразі "опрацьовується питання щодо збільшення з 1 жовтня 2018 року мінімального грошового забезпечення рядовому складу – до 9 тис. грн., офіцерському складу – до 15,3 тис. грн".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ви - еліта: Україна відзначає День Сил спеціальних операцій

"Для виплати грошового забезпечення у другому півріччі 2018 року потрібен додатковий фінансовий ресурс у сумі 4,5 млрд грн., що необхідно врахувати під час доопрацювання показників видатків держбюджету на 2018 рік", - зазначили у ЗСУ.

Також у ЗСУ заявили, що недостатній рівень грошового забезпечення є основною причиною звільнення військових після закінчення контракту.

"З січня по червень звільнилося 11 тисяч офіцерів та контрактників, що мали військовий досвід, ще 18 тисяч має звільнитися до кінця 2018 року", - заявили у ЗСУ.

Сполучені Штати нададуть Україні військову допомогу на суму $100 млн. Гроші підуть на укріплення обороноздатності, для поставки озброєння, техніки, оснащення.

Також Україна вже сформувала кілька договорів з Канадою про поставку озброєння. Восени планується розгляд питання про поставку оснащення від Великої Британії. Співпрцює українське Міноборони із Польщею.

Зараз ви читаєте новину «Військовим можуть підвищити виплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути