Ексклюзиви
вівторок, 20 травня 2014 10:04

Військовий експерт Дмитро Тимчук розповів подробиці своєї роботи

Найбільш рейтинговий військовий експерт Дмитро Тимчук не отримує грошей за свою роботу. Про це він розповів в коментарі Gazeta.ua.

"В нас нема на меті ніякого політичного піару, ми не політична структура, ми за свою роботу не отримуємо грошей. Ми намагаємось робити те, що потрібно. Якщо силові структури дають першими інформацію, ми навіть її не дублюємо. Водночас зараз у нас є самоцензура. Коли в Криму був конфлікт ми не мали проблем із інформацією. Держава там не проводила ніяких заходів, якогось спротиву силовики не чинили, так само і українські військові ніяких дій не вчиняли. Тому наша інформація не могла нікому нашкодити. Зараз ситуація інша, бо йде антитерорестична операція і ми розуміємо, що вся інформація, яку ми знаємо, вона не може бути розповсюдженою. Коли ми отримуємо резонансну інформацію, ми погоджуємо свої дії із силовиками. Вони завжди йдуть нам на зустріч. Але є деякі чиновники, які хочуть згорнути нашу діяльність", - відмітив Тимчук.

Автор: фото Тимчук
 

Якщо ж приховувати інформацію зі Сходу, то вона все рівно стане відомою через російські ЗМІ.

"Вони відразу починають використовувати з метою пропаганди. Починають збільшувати в рази кількість загиблих з нашого боку. От наприклад, коли загинуло шість українських десантників 95-ої аеромобільної бригади, російські ЗМІ написали, що загинуло 100-300 українських силовиків. Такі речі деморалізують не лише населення України, а самих силовиків. Тому ми надаємо правдиву і об'єктивну інформацію, щоб не давати ніяких шансів для російської пропаганди", - наголошує експерт.

Автор: фото Тимчук
 

В "Інформаційному супротиві" працюють три координатори.

"Я народився в Читі, другий виходець із Центральної України, а третій із Донбасу".

Автор: фото Тимчук
 
Зараз ви читаєте новину «Військовий експерт Дмитро Тимчук розповів подробиці своєї роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути