четвер, 13 листопада 2008 08:40

Військові закликали Обаму не відмовлятися від ПРО в Східній Європі

Директор агентства протиракетної оборони США, генерал-лейтенант Генрі Оберінг (HenryObering), закликав обраного президента Барака Обаму не відмовлятися від планів розміщення компонентів ПРО в Східній Європі, повідомляє AP.

За словами Оберінга, відмова від планів розміщення ПРО в Східній Європі, "по-перше, ослабить можливість захисту наших підрозділів, дислокованих в регіоні, а також наших друзів і союзників, по-друге, серйозно підірве керівну роль США в НАТО". Директор агентства ПРО повідомив, що він і його колеги готуються передати адміністрації нового президента всі необхідні матеріали для подальшого розвитку програми розміщення компонентів протиракетної оборони США в Східній Європі. "З 2000 року, коли з"явилася ця програма, ми пройшли довгий шлях і постараємося зробити так, щоб результати нашої роботи не пропали дарма", - заявив він.

Оберінг, що очолював агентство по ПРО США протягом чотирьох років, покине свій пост в середині грудня 2008 року. Рішення про його відхід з цієї посади в березні прийняв президент Джордж Буш.

Адміністрація президента Джорджа Буша досягла домовленості про розміщення радара в Чехії і батареї ракет-перехоплювачів в Польщі. Барак Обама, обраний на пост президента 4 листопада, поки не дав точної відповіді, чи відбудеться розміщення компонентів ПРО США в цих країнах в раніше узгоджені терміни.

У свою чергу Росія, виступаюча різко проти ПРО США в Східній Європі, заявила, що у відповідь на появу радара в Чехії і ракет-перехоплювачів в Польщі розверне в Калінінградській області ракетні комплекси "Іскандер".

Зараз ви читаєте новину «Військові закликали Обаму не відмовлятися від ПРО в Східній Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути