пʼятниця, 21 липня 2017 18:47

Військові кораблі окупували Дунай: вчились захоплювати береги
6

Під час Сі Бриз" удруге в історії України військові навчання відбувалися на річці Дунай.

Операція проводилась прикордонною комендатурою швидкого реагування Ізмаїльського загону, морською піхотою ЗСУ та США, Академією сухопутних військ України, Нацгвардією та Збройними силами Грузії і Румунії, повідомляють в прес-центрі Держприкордонслужби.

Усі елементи навчань проходять у режимі Free Play коли рішення приймаються по ситуації, з непередбаченим розвитком подій.

Спочатку 10 одиниць корабельно-катерного складу Держприкордонслужби України та ВМС України відпрацювали висадку десанту на річці. Їхні дії коригувалися з повітря екіпажем літака, який здійснював повітряну розвідку та передавав дані наземним підрозділам.

Військові навчання на річці Дунай
Фото: ДПСУ
Військові навчання на річці Дунай
Військові навчання на річці Дунай
Військові навчання на річці Дунай
Військові навчання на річці Дунай

Після умовного реактивного артилерійського вогню по території, що за легендою захоплена незаконними формуваннями, розпочалась десантна операція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові навчання "Сі бриз" почалися з водолазів (фоторепортаж)

Інша група виконувала завдання зі звільнення аеродрому в Болграді. Проміжним етапом стали штурм і захоплення аеродрому "Арциз", а також подолання водної перешкоди - Дністровського лиману.

В подальшому основні події розгорнулися на аеродромі "Болград", що за легендою був захоплений бандформуваннями. Основним завданням був захват та контроль пункту управління польотами, з чим учасники міжнародних навчань повністю впоралися. В операції брали участь дві тактичні групи, що прибули суходолом та водним шляхом по річці Дунай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Озброєні до зубів та готові на все - які кораблі беруть участь в навчання "Сі бриз"

У мережу виклали фотографії з морських навчань з висадки десанту "Сі Бриз-2017". Війська за допомогою флоту та вертольотів висадились на Зміїний острів у Чорному морі. В Одеській та Миколаївській областях тривають міжнародні військові навчання "Сі Бриз". У них беруть участь 3,5 тис. українських бійців і військових НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Військові кораблі окупували Дунай: вчились захоплювати береги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути