пʼятниця, 26 вересня 2008 19:47

Водійських категорій в Україні стало вдвічі більше

Департамент ДАІ МВС України привів водійські категорії у відповідність до європейських стандартів. Про це сьогодні журналістам заявив Сергій Коломієць, начальник ДАІ України.

Прийнятий цього тижня Верховною Радою України Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху" враховує вимоги Європейської конвенції про дорожній рух. Зокрема, чинні категорії доповнюються новими категоріями транспортних засобів: А1, В1, С1, D1, D (ред. - досі ця категорія давала право на управління автобусом), ВЕ, C1Е, CE, D1Е, DE, T.

С. Коломієць пояснив, що, наприклад, категорія А1 дає право на управління скутером, а В1 – легкового автомобіля з причепом. Крім того, новий Закон України встановлює можливість дістати право на управління автобусами, трамваями і тролейбусами D1, D, D1Е, DE, Т і тепер тільки особам, які досягли 21-річного віку.

Нагадаємо, що досі було 5 категорій на керування тим чи іншим видом транспорту: А – мотоцикли, В – легкові автомобілі, С – вантажні автомобілі, D – автобуси, Е - транспортні засоби з тягачем, які належать до категорій В та С, або D, якими водій має право управляти, але самі вони не належать до жодної із перерахованих категорій, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Водійських категорій в Україні стало вдвічі більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути