середа, 25 грудня 2013 20:17

У Львові журналісти вимагали відставки Захарченка через побиття Чорновол
5

Фото: Фото: Ольга Швед

25 грудня о 17:00 близько сотні журналістів Львова зібралися на львівському Євромайдані, щоб підтримати Тетяну Чорновол та висловити свій протест проти побиття журналістів, активістів і мирних людей. Це були редактори, журналісти, студенти факультету журналістики із різних львівських ЗМІ – 24 каналу, Зіку, zahid.net, ТРК "Люкс", ЛДТРК "Львів", видань "Експрес", "Львівської газета", "Ратуші", радіостанцій "Галичина", "Люкс" та інших. Вони вимагають міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка негайно піти у відставку.

"Не можна мовчати, треба постійно говорити про злочини, вчинені проти журналістів, проти журналістки Тетяни Чорновол. Напередодні вона опублікувала текст про маєток міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Наступним може бути кожен із нас", - каже речник Євромайдану у Львові Отар Довженко.

Присутні журналісти по черзі висловлювалися та пропонували подальший план дій.

"Вбити людину - не проблема в наш час. Це вина і нас з вами. Ми винні в тому, що зараз Захарченко на посадіУ Європі після подій у Врадіївці міністр внутрішніх справ написав би заяву на звільнення. В Україні після того ще й побили студентів а Захарченко досі не написав заяву", - каже головний редактор газети "Ратуша" Микола Савельєв.

До журналістів долучилися перехожі, які активно підтримували пресу.

"Жорстоке побиття журналістки Тетяни Чорновол – це не просто зухвалий виклик бандитів суспільству й своєрідне залякування працівників ЗМІ. Це – початок неоголошеної війни проти усіх журналістів, усіх вільних мас-медіа, що пишуть й говорять правду про нинішній антидемократичний режим української влади", - завив заступник голови Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України Андрій Болкун.

Тривала акція близько години.

Зараз ви читаєте новину «У Львові журналісти вимагали відставки Захарченка через побиття Чорновол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути