четвер, 15 грудня 2011 15:24

У Львові заборонили продаж алкоголю в супермаркетах

У Львові заборонили продаж алкоголю в супермаркетах

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати проголосували за заборону на продаж алкоголю у місті.

"Зважаючи на те, що в Україні алкоголізм серед дітей на першому місці у світі, ми виріши заборонити продаж алкоголю не лише у малих архітектурних формах, але і в супермаркетах та інших місцях, де продається ця отрута", - заявив голова фракції ВО "Свобода" Руслан Кошулинський.

За словами депутатів міськради, заборона на продаж алкоголю поширюється на усі торгові точки, крім ресторанів, барів, кафе та клубів. Навіть на літніх майданчиках відтепер буде заборонено продавати пиво.

"Як член комісії молодіжної політики, спорту та оздоровлення підтримую таке рішення, зважаючи на стан здоров'я сучасної молоді, - заявив Gazeta.ua наймолодший депутат Львівської міської ради Михайло Семчій. – Я сам веду повністю тверезий та здоровий спосіб життя і хочу, щоб молодь теж була здорова. Тому це кращий спосіб боротьби із алкоголізмом. Тепер усім, хто не може жити без алкоголю, доведеться їхати за межі міста, щоб придбати його".

Нагадаємо, спочатку мер міста Андрій Садовий пропонував заборонити продаж алкоголю лише у малих архітектурних формах. Садовий аргументував це тим, що у МАФах часто неконтрольовано продають алкоголь і через це спивається нація. Проте на сайті Cадового висить величезна реклама коньяку.

Натомість зміни від "Свободи" передбачають - заборонити видачу дозволів на торгівлю суб'єктам підприємницької діяльності, а також новим торговим об'єктам, які мають намір продавати алкоголь. Дозволи на торгівлю підприємцям, що мають намір реалізовувати алкоголь, отримуватимуть "виключно  за рішенням сесії міської ради, а не департаментом економічної політики (міської ради, - ред.)".

Також, згідно з пропозиціями "Свободи", департамент економічної політики має перевірити наявність відповідних документів у тих МАФів, які продають алкоголь.

Водночас департамент економічної політики має розробити механізм заборони торгівлі алкоголем в магазинах, де продають товари для дітей, а також подати на сесію механізм встановлення торгівлі алкоголем з 12:00 до 20:00.

Також ухвалою заборонено продаж алкоголю і його рекламу під час проведення масових заходів, які проходять за бюджетні кошти міста, обмежити продаж алкоголю під час посту, релігійних свят і масових релігійних заходів. Крім того депутати підтримали пропозицію ВО "Свобода" щодо того, що департамент економічної політики повинен забезпечити робочими місцями тих осіб, які втратять робочі місця через обмеження продажу алкоголю, повідомляє Zaxid.net.

Зараз ви читаєте новину «У Львові заборонили продаж алкоголю в супермаркетах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

213

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути