неділя, 27 листопада 2011 15:42

У Львові відкрили дільницю для дослідження нанотехнологій
14

Фото: Фото: zaxid.net

У Львові відкрили першу в Україні виробничу дільницю Науково-виробничого концерну "Наука" з промислового виробництва наногетероструктур різного призначення.

Вироби дільниці можуть сприяти підвищенню енергоефективності багатьох підприємств, оскільки на їхній базі можна виготовляти сонячні батареї.

"На основі однієї наногетероструктури можна створити 5-6 тис. над'яскравих світлодіодів і біля 3-4 тис. НВЧ-транзисторів. Якщо ми вийдемо на повний цикл виробництва світлодіодів і нанотранзисторів, а в нас розроблений бізнес-план, ми зможемо виготовляти в Україні біля 20 млн світлодіодів щорічно; це – приблизно мільйон заощаджувальних світильників і, скажімо, біля 20-30 млн транзисторів для мобільного зв'язку", - зазначив директор НВК "Наука" Сергій Ларкін щодо результатів, які може принести ця інвестиція.

Він повідомив, що ще на етапі наукових досліджень та експериментальних випробувань НВК "Наука" досягнув угоди та підписав перший контракт на постачання наногетероструктур, що вироблятимуться на дільниці, в країни ЄС. Загальна сума контракту становить 2,5 млн доларів США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британці вважають нанотехнології небезпечними

Участь у відкритті дільниці взяли мер Львова Андрій Садовий, голова Львівської ОДА Михайло Костюк, директор НВК "Наука" Сергій Ларкін, а також заступник голови Агентства держмайна Олександр Шубін.

Львівський міський голова Андрій Садовий зазначив: "Для Львова новітні технології є дуже важливим аспектом розвитку. Сьогодні ми бачимо, що це таке, коли у невелику кімнату інвестовані мільйони. Це надсучасні технології, якими можна гордитись, бо такої установки в Україні ніде більше нема. Вона є лише у Львові. Це початкова фаза дуже серйозного виробництва сонячних батарей та інших складних технологій. Ми повинні активно розвивати новітні технології у Львові, щоб таких виробництв у нас було більше".

Зараз ви читаєте новину «У Львові відкрили дільницю для дослідження нанотехнологій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути