пʼятниця, 31 березня 2017 21:54

В.о. голови правління ПАТ НСТУ Анна Бичок: Україна не дасть використовувати "Євробачення" для політичних цілей

В.о. голови правління ПАТ НСТУ Анна Бичок: Україна не дасть використовувати "Євробачення" для політичних цілей

Уряд, Національна громадська телекомпанія, влади міста Києва і українська команда пісенного конкурсу "Євробачення-2017" зроблять все можливе, щоб уникнути використання міжнародного свята в політичних цілей як всередині країни, так і за її межами. Про це заявила журналістам в.о. голови правління НСТУ Анна Бичок.

За її словами, на сьогоднішній день технічна підготовка до конкурсу проходить інтенсивно. Більшість завдань, які ставилися перед командою на кінець березня - вже виконані.

"Ми відзначаємо високий рівень злагодженості між організаторами, міською владою, відповідальними представниками міністерств, в результаті якої нам вдається швидко вирішувати проблемні питання. Місто пообіцяв докласти максимум зусиль для прискорення підготовки до конкурсу інфраструктури ", - зазначила Ганна Бичок.

Вона також додала, що незважаючи на спроби окремих європейських і російських ЗМІ дискредитувати образ України як гостинної, цивілізованої, безпечної країни, ця інформація не робить істотного впливу на учасників "Євробачення", а також на потенційних гостей Києва, які приїдуть підтримати своїх конкурсантів.

"Попит на номерний фонд, а також обсяги запитів щодо культурної програми в дні проведення" Євробачення "ми оцінюємо як стабільно високі. Крім того, ми також проводимо регулярні оперативні наради з правоохоронними органами та іншими відомствами, які відповідають за безпеку. І підтверджуємо максимально високий рівень готовності цих структур до проведення такого масового заходу міжнародного масштабу на території країни ", - підкреслила Ганна Бичок.

Вона зазначила, що уряд, міська влада, НСТУ і українська команда "Євробачення" будуть діяти в рамках українського законодавства для запобігання політизації конкурсу як на стадії його підготовки, так і під час його проведення.

Нагадаємо, раніше ЗМІ з посиланням на швейцарський таблоїд поширили інформацію про бойкот деякими країнами участі в "Євробаченні" в Києві в зв'язку з ситуацією навколо заборони СБУ на в'їзд в Україну російської співачки Юлії Самойлової, яка в 2015 році незаконно, без дозволу української влади, відвідувала тимчасово окупований Росією Крим.

Ряд ЗМІ інтерпретували слова з листа гендиректора Європейської мовної спілки Інгрід Делентре про можливу відмову деяких країн від участі в конкурсі як доконаний факт бойкоту. Зокрема, новина з таким підтекстом активно поширювали російські ЗМІ і проросійські медіа в Європі.

При цьому офіційного підтвердження про відмову країн-учасниць від участі в "Євробаченні" немає.

У 2009 році, на наступний рік після завершення російсько-грузинської війни, на конкурс "Євробачення", що проходив в Росії, з політичних причин не пустили грузинську групу "Стефане і 3G" з піснею "We Do not Wanna Put In" ( "Ми не хочемо тиску ").

Зараз ви читаєте новину «В.о. голови правління ПАТ НСТУ Анна Бичок: Україна не дасть використовувати "Євробачення" для політичних цілей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути