вівторок, 08 листопада 2011 15:36

У Франції показали фотографії Печерської Лаври та Пересопницьке Євангеліє

У французькому Страсбурзі презентували Пересопницьке Євангеліє та відкрили виставку "Києво-Печерська лавра – святиня України".

7 листопада в залі Палацу Ради Європи, на презентації культурних заходів України, з нагоди закінчення головування нашої держави в Комітеті міністрів Ради Європи відбулося урочисте відкриття фотовиставки Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Вона презентує фотографії інтер'єрів пам'яток архітектури, пейзажі та панорами Києво-Печерської Лаври, яка є перлиною духовної спадщини українського народу, святими місцем для всього християнського світу.

Окремий розділ фотовиставки представляє голографічні копії з мистецьких творів фондової збірки Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, яка нині налічує понад 70 тисяч одиниць збереження.

В рамках презентації культурних заходів України у Страсбурзі представлено визначну пам'ятку староукраїнської мови та мистецтва XVI століття, символ незалежності України, книгу президентської присяги - Пересопницьке Євангелія.

На урочистостях були присутні Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, Міністр культури України Михайло Кулиняк, Архієпископ Полтавський і Миргородський Филип (Осадченко), настоятельниця Одеського Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря Ігуменя Серафима (Шевчик), Генеральний директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Марина Громова.

Церемонію відкриття виставки "Києво-Печерська лавра – святиня України" відвідав Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд.

"Виставка "Києво-Печерська лавра – святиня України" та презентація Пересопницького Євангелія - це сумісний проект Заповідника та УПЦ. Це водночас дипломатичний, культурний та духовний проект, що презентує Україну світовій громаді, - зазначила генеральний директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Марина Громова.

Відкриття фотовиставки "Києво-Печерська лавра – святиня України" відвідали більш ніж двадцять послів та декілька міністрів закордонних справ різних держав.

Зараз ви читаєте новину «У Франції показали фотографії Печерської Лаври та Пересопницьке Євангеліє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути