середа, 18 листопада 2009 17:47

ВМФ Росії втратив крейсер "Аврора"

ВМФ Росії втратив крейсер "Аврора"

Російські ЗМІ повідомили про те, що крейсер "Аврора" буде виведений зі складу Військово-морського флоту РФ. Першим про це написало видання "Фонтанка.ру", посилаючись на якесь джерело в Балтійському флоті. За словами журналістів, виведення "Аврори" зі складу ВМФ нібито пов"язане з "незаконним банкетом" на борту корабля, який в червні поточного року влаштував журнал "Русский пионер".

За даними "Фонтанки.ру", в результаті цього догану отримали командир крейсера капітан 1-го рангу Анатолій Бажанов, декілька офіцерів Ленінградської військово-морської бази (ЛенВМБ), а також начальник академії Генерального штабу РФ Віктор Мардусін, який у той час займав пост командувача Балтійським флотом.

Наголошується, що "Аврора" стане філією Військово-морського музею. При цьому джерело в ЛенВМБ повідомило агентству ІА REGNUM, що жодних документів про виведення крейсера зі складу ВМФ РФ в штаб Ленінградської військово-морської бази не надходило.

Журналісти "Фонтанки.ру" відзначають, що керівництво ЛенВМБ, Балтфлоту, ВМФ і Міноборони ситуацію не коментують. За даними видання, численні публікації в ЗМІ призвели до того, що прокуратура Ленінградського військового округу (ЛенВО) вирішила провести перевірку законності заходу, який відбувся на борту корабля.

Пізніше матеріали були передані в Головну військову прокуратуру. При цьому підкреслюється, що інформація про результати перевірки була надана журналістам тільки після того, як вони направили скаргу до Генпрокуратури, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «ВМФ Росії втратив крейсер "Аврора"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути