понеділок, 27 листопада 2017 19:25

Замість столичної висотки вимагають облаштувати сквер на честь загиблого бійця АТО

Замість столичної висотки вимагають облаштувати сквер на честь загиблого бійця АТО
Кияни вимагають облаштувати сквер імені загиблого Героя України замість запланованої висотки Фото зі сторінки активіста Сергія Нікітіна

Мешканці будинків по столичному Повітрофлотському проспекту вимагають владу скасувати договір із забудовником. І на місці запланованої багатоповерхівки облаштувати сквер на честь загиблого бійця АТО — Максима Шаповала. З цією вимогою прийшли на постійну комісію Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Про це Gazeta.ua повідомив активіст "Національного корпусу" Сергій Нікітін.

"До нас звернулися мешканці будинків, прилеглих до Повітрофлотського проспекту. Скаржилися, що на єдиній зеленій зоні, яка знаходиться між багатьма висотними будинками, хочуть звести ще одну висотку. Якщо там побудувати ще один будинок, це, по-перше, заважатиме жителям сусідніх помешкань, а по-друге, позбавить жителів можливості просто прогулятися поряд з будинком. По-третє, місцеві ініціювали пропозицію — назвати цей сквер на честь бійця АТО, Героя України, який загинув наприкінці червня унаслідок терористичного акту у Солом'янському районі. Його автомобіль підірвали", - переконаний активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві попрощались із вбитим розвідником

Протестуючі здобули першу перемогу. Земельна комісія, яка вирішувала питання укладання договору із забудовником, зняла з себе повноваження, стверджує активіст.

"Це перемога небайдужих і активних киян. Тепер справа за малим: у Київській міській державній адміністрації повинні прийняти остаточне рішення про те, щоб із забудовником розірвали договір. Після чого офіційно назвати цю зелену зону — сквером імені Максима Шаповала. Переконаний, рішення буде позитивним. Коли хтось нехтує законом або вашими правами — не мовчіть. Жителі цього району довели це ділом. Треба одразу протестувати, а не чекати, доки виросте тридцятиповерхівка. А тоді вимагати її знести. Потрібно вміти відстоювати свою позицію", - каже Сергій Нікітін.

Мешканці будинків на Петропавлівській Борщагівці вже більше року судяться із забудовниками за те, чи можна на тій території будувати висотні будинки.

Зараз ви читаєте новину «Замість столичної висотки вимагають облаштувати сквер на честь загиблого бійця АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути