понеділок, 29 січня 2018 18:47

Замість церкви супермаркет - в Запоріжжі новий скандал за участю УПЦ МП

Журналісти викрили факт нецільового використання Українською православною церквою Московського патріархату ділянки землі в Хортицькому районі Запоріжжя.

2012 року міськрада передала церкві ділянку землі площею 0,77 га на вул. Хортицьке шосе для зведення храму, повідомляє "Запорізький центр розслідувань".

Двома роками пізніше церковна громада, яка мала займатися будівництвом, уклала договір про спільну діяльність з якимось підприємцем.

Згідно з угодою, спочатку громада і підприємець спільно інвестують в будівництво продуктового магазину на відведеній під церкву ділянці, а потім - у будівництво храму. Магазин залишається бізнесменові, побудований храм - церкві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Городяни принесли дитячі іграшки, де обряд проводили священики УПЦ МП

Згодом тут спорудили приміщення, яке 2016 року продали мережі супермаркетів "АТБ". Поліція порушила кримінальну справу щодо самовільного відчуження землі.

Автор: facebook.com/zpincenter
  В Запоріжжі збудували супермаркет замість церкви
В Запоріжжі збудували супермаркет замість церкви

"Нюанс у тому, що релігійні організації отримують землю в користування і платять за неї лише земельний податок - 1% загальної вартості ділянки. А за комерційні об'єкти, окрім земельного податку, треба вносити ще й орендну плату - 3-4%. Відповідно, підприємець, побудувавши магазин на землі для церкви, відчутно заощадив на орендній платі, не кажучи вже про порушення цільового призначення", - пояснюють у центрі.

Храм так і не було звели. Мерія при цьому нічого не мала проти нецільового використання землі. 2017 року поліція порушила другу кримінальну справу - вже за фактом можливої ​​причетності до порушень чиновників мерії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дітей, хрещених в УПЦ КП, наздоганяє смерть", - священик, який відмовився відспівати загиблу дитину

"На сесію міськради, що відбудеться 31 січня, винесено проект рішення, який має узаконити захоплення земельної ділянки", - йдеться в матеріалі.

2 січня в Запоріжжі на 2-річного хлопчика впав самогубець. На похороні священик УПЦ Московського патріархату відмовився відспівувати дитину, тому що вона була хрещена в храмі Київського патріархату.

Зараз ви читаєте новину «Замість церкви супермаркет - в Запоріжжі новий скандал за участю УПЦ МП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути