Ексклюзиви
середа, 13 травня 2009 12:27

Визначилася перша десятка фіналістів Євробачення

Визначилася перша десятка фіналістів Євробачення
У Москві в ніч на середу завершився перший півфінал конкурсу "Євробачення". За підсумками голосування телеглядачів і членів журі визначилися десять фіналістів.

У фінал потрапили: Туреччина (Хадісе "Dum Tek Tek"), Швеція (Малена Ернман "La Voix"), Ізраїль (дует співачки Ноа і актриси Міри Авад "There Must Be Another Way"), Португалія (група Flor-de-Lis "Todas As Ruas Do Amor"), Мальта (Кьяра "What If We"), Фінляндія (група Waldo"s People "Lose Control"), Боснія і Герцеговина (група "Regina" "Bistra Voda"), Румунія (Олена Георге "The Balkan Girls"), Вірменія (дует сестер Інги і Ануш "Jan Jan"), Ісландія (Йоханна "Is It True?").

Не вдалося вийти у фінал представникам Чорногорії, Чехії, Бельгії, Білорусі, Андорри, Швейцарії, Болгарії та Македонії.

Дев"ять музикантів, які пройшли у фінал, обирали глядачі за допомогою СМС і телефонного голосування, а одного учасника огляду - за підсумками голосування професійних журі 18-ти країн-учасниць першого півфіналу.

Таким чином, на сьогоднішній день вже відомо 15 фіналістів, оскільки за регламентом конкурсу автоматично у фінал виходять Велика Британія, Франція, Німеччина, Іспанія, а також країна-господиня "Євробачення", якою цього року стала Росія. На 54-му конкурсі РФ представляє Анастасія Приходько з піснею "Мамо".

На вчорашнє шоу було продано більше 16 тис. квитків. Його провели модель Наталія Водянова і шоумен Андрій Малахов.

Українську учасницю, Світлану Лободу, можна буде побачити в другому півфіналі під номером 17, який відбудеться 14 травня.

Головна ж подія "Євробачення" - фінал, на якому назвуть кращу пісню Європи, відбудеться в ніч з 16 на 17 травня. Всього в ньому беруть участь 25 країн.

За 54 роки існування "Євробачення" на ньому прозвучало більше однієї тисячі пісень. Минулого року в глядацькому СМС і телефонному голосуванні взяло участь майже 9 млн людей по всьому світу. Саме ж шоу щорічно дивляться більше 100 млн осіб.

За матеріалами NEWSru.com, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Визначилася перша десятка фіналістів Євробачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути