неділя, 26 травня 2013 12:49

"Вишиванки в нас від Бога, "Адідаси" від лукавого", - у Києві пройшов 11-й мегамарш вишиванок
24

Фото: Фото: Валерія Радзієвська

- Вишиванки в нас від Бога. А від чорта є теж своя вишиванка: хто хоче, той носить — футболки з написами "Адідас" або ще якимись іноземними, - жартує в мікрофон зі сцени біля Золотих Воріт у Києві Сашко Лірник. Тут о 13 годині в суботу зібралися кілька сотень переважно молодих людей у вишиванках на 11 марш вишиванок у столиці.

Молодь переважно у нових, сучасних білих вишиванках, розшитих червоним чи блакитним вишиттям. Однак є і ті, хто прийшла у старих довгих вишиванках з домотканого полотна і підперезалися широкою крайкою.

- Зараз дівчата не так переймаються, що до неї треба ще спідницю. То раніше вважалося, що так вийти на люди — все-одно що у спідньому. Ця вишиванка така красива, що ніхто зараз так не подумає, - розповідає 30-річна Софія.

У вишиванках і шоломах на марш приїхали велосипедисти.

Студент Максим Непийпиво у круглих темних окулярах і люлькою в роті тримає на плечах дівчину у вишиванці і чоловічому капелюсі. Все вкупі виглядає стильно. Максим щороку бере участь у марші вишиванок. Вишиванку доповнює повним козацьким строєм — шароварами і червоним жупаном.

Молодь годину танцює біля золотих воріт під виступ гурту "Козак Систем". Фронтмен гурту Іван Леньо у чорній футболці — один з небагатьох, хто не вдягнув вишиванки.

Від золотих воріт люди у вишиванках рушила на Софійську площу, де водили хороводи. Потім Андріївським узвозом спустилися на Контрактову площу, де провели конкурс на найдошовшу косу.

Зараз ви читаєте новину «"Вишиванки в нас від Бога, "Адідаси" від лукавого", - у Києві пройшов 11-й мегамарш вишиванок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

87

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути