середа, 01 червня 2022 09:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Викрили чергову порцію фейкових новин від російських пропагандистів

Викрили чергову порцію фейкових новин від російських пропагандистів
У РФ видали чергову порцію неправдивої інформації про Україну. Фото: pixabay.com

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 1 червня.

Російські пропагандистські засоби масової інформації поширюють нову дезінформацію з посиланням на секретаря ради безпеки Російської Федерації Миколу Патрушева, повідомила у середу пресслужба ЦПД в Telegram.

"Патрушев навів оновлені розвіддані, згідно з якими, візити президента Польщі Анджея Дуди до Києва і заяви про стирання кордонів між його державою та Україною передують реальним діям зі швидкого загарбання Варшавою українських територій", - дезінформують окупанти.

Як повідомили росЗМІ, під час візиту до Мозамбіку спікерка Ради Федерації Валентина Матвієнко заявила, що "Росія готова провести переговори та підписати мирну угоду, що припинить громадянську війну в Україні". Це - маніпуляція, попереджають в РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Класичні галюцинації росЗМІ: Подоляк відповів на заяву Патрушева про захоплення Польщею заходу України

Окупанти також поширюють маніпулятивні заяви про те, що нібито мають намір провести "міжнародний трибунал", під час якого хочуть судити Олександра Турчинова, Петра Порошенка та Володимира Зеленського.

"Воєнний злочинець - не лише той, у кого в руках зброя. Це і генерал, який наказує, і президенти, які своїми підписами посилали нацистів на Донбас для вбивства мирного населення", - заявляють пропагандисти.

Російське Міністерство оборони поширює фейк про те, що "націоналісти" нібито застосовують насильство до жителів Одеси через докази проросійських поглядів, знайдені в їхніх телефонах.

Зараз ви читаєте новину «Викрили чергову порцію фейкових новин від російських пропагандистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути