середа, 19 лютого 2020 19:32

Військові розповіли про ситуацію на фронті

Військові розповіли про ситуацію на фронті
Бойовики сім разів обстріляли українські позиції. Фото: Главком

На Донбасі від початку доби збройні формування РФ сім разів порушили режим припинення вогню.

Бойовики застосували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм та 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Також зафіксовано активність снайперської пари. Про це повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил в Facebook.

"У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник здійснив п'ять обстрілів по нашим позиціям, а саме: неподалік Мар'їнки – зі станкового протитанкового гранатомету – 12 пострілів; поруч з Лебединським – з міномету калібру 82 мм противник випустив 15 мін, а також вів вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї; неподалік Славного – працювала снайперська пара, а також вівся вогонь зі стрілецької зброї; поруч з Василівкою – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; поблизу Широкиного – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Два обстріли було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", а саме: в районі населеного пункту Луганське - з 82-мм міномету ворог випустив 6 мін, а також вів вогонь з автоматичного станкового гранатомету; поруч з Оріховим – з міномету калібру 120 мм - 6 мін", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секретар РНБО повідомив, хто увійде до спільних патрулів кордону на Донбасі

Внаслідок ворожих обстрілів один український військовослужбовець отримав поранення.

14 лютого спостерігачі ОБСЄ зафіксували, як на окуповану територію Донбасу через російські пункти пропуску "Гуково" і "Донецьк" пройшла 341 особа у військовій формі. Ці пересування фіксували з 17 вересня 2019 року до 28 січня 2020-го.

Зараз ви читаєте новину «Військові розповіли про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути