Ексклюзиви
субота, 22 червня 2024 13:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Війна в Україні зараз у глухому куті - Міллі

Війна в Україні зараз у глухому куті - Міллі
Колишній голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі прокоментував ситуацію на полі бою в Україні. Фото: golosameriki.com

Війна в Україні зараз знаходиться у глухому куті. Росії не вдалось досягти поставлених цілей.

Натомість російські війська зазнали дуже суттєвих втрат під час повномасштабної агресії проти України. Про це на зустрічі в університеті Принстона, присвяченій глобальним викликам, заявив колишній голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі, повідомляє "Голос Америки".

За його словами, у ситуації, коли жодна зі сторін війни не може досягти своїх військових цілей, необхідним є процес переговорів. Однак, Росія демонструє, що не готова до цього. А диктатору Володимиру Путіну не можна довіряти.

"Маловірогідно, що комусь вдасться досягти політичного вирішення військовим шляхом. Тому обидві сторони повинні визнати це і знайти альтернативний метод розв'язання політичної проблеми - переговори. Але річ у тому, що треба бути реалістами - росіяни явно не готові до переговорів. Путін – не надійний партнер для переговорів", - сказав Міллі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як закінчити війну в Україні: про що пишуть світові ЗМІ

Він вважає, що рішення про проведення переговорів буде за Україною. Водночас підкреслює, що Україна зараз також не готова до їх ведення.

"Жодна зі сторін не готова вести перемовини та вони продовжать атакувати один одного військовим шляхом, якщо на полі бою не станеться чогось дійсно непередбачуваного та несподіваного", - зазначив Міллі.

За його оцінкою, у війни в Україні немає суто військового вирішення. Путін має наміри відродити щось на кшталт Російської імперії, а також створити буферну зону біля своїх кордонів і стратегічно зруйнувати НАТО та відділити його від Сполучених Штатів.

"Потрібно продовжувати підтримувати Україну, надавати військову допомогу, надавати зброю. Не можна винагороджувати агресію Путіна. Потрібно, щоб Україна продовжувала боротьбу, треба переконатись що Росія не здобуде перемогу", - наголосив Міллі.

Він також підкреслив, що надання Україні достатньої кількості зброї та підняття української армії до того рівня, коли вони змогли б відкинути з української землі 300 тисяч російських військових, може виявитись недосяжною військовою ціллю.

"Спочатку увійшло понад 200 тисяч російських військових, вони були дуже сильно "пожовані". Путіну довелось їх замінити – він призвав ще кілька сотень тисяч військових, вони були теж сильно пожовані. І ось вже втретє", - сказав генерал у відставці.

Загалом, за оцінкою Міллі, російські сухопутні сили втратили в Україні понад 400 тисяч вбитими чи пораненими. РФ також втратила наземну техніку, танки та мотопіхоту.

Сполучені Штати обмежили використання американської зброї для ударів по Російській Федерації. ЗСУ заборонено атакувати об'єкти на відстані понад 100 км від кордону і бити по ключових російських аеродромах, пишуть західні ЗМІ.

Водночас американські чиновники заперечують існування таких обмежень.

Зараз ви читаєте новину «Війна в Україні зараз у глухому куті - Міллі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути