середа, 15 квітня 2009 13:46

Відпочинок у Криму подешевшав на 40%

Відпочинок у Криму подешевшав на 40%

У зв"язку із зменшенням попиту на турпоїздки відпочинок в Криму цього року стане дешевший.

Експерти впевнені - представникам кримського турбізнесу необхідно понизити ціни, інакше вони не зможуть протриматися на плаву.

Згідно зі статистикою, за перший квартал цього року кількість кримських туристів скоротилася майже на 30% порівняно з аналогічним періодом минулого року. "Люди стали менше відпочивати. Причини, думаю, ясні.

Тому кримчанам потрібно не гнатися за наживою, а зробити все можливе для залучення клієнтів", - упевнений директор турагентства "Гамалія" Ігор Голубаха.

Вперше відпочинок на ПБК став дешевшим за європейський

Це розуміють і самі представники кримського туристичного бізнесу.

"Багато хто залишив ціни на торішньому рівні і навіть понизив їх", - говорить завсектором туризму Севастопольської ДМА Сергій Баландюк.

Так, вартість послуг готелів і баз відпочинку Криму в травневі свята складуть від 135 до 650 грн з людини в добу. В розпал літа доба на висококласному курорті Криму обійдеться в 200- 800 грн на одного. Чи відбудеться літній обвал цін, покаже кількості відпочиваючих на травневі свята. Щоб заманити до Криму, вартість путівок на цей період понизили на 30-40%. А це означає, що вперше за декілька років відпочинок на ПБК став дешевшим за європейський. Але самі українці не поспішають на моря: на пасхальні і травневі свята в готелях Криму число відпочиваючих скоротиться на третину в порівнянні з торішніми показниками, прогнозує Кримська асоціація туристичних агентств. Тим часом оператори настроєні оптимістично.

Як стверджує Лілія Бутар, директор турфірми "Ліліан Експресс", на початку травня браку туристів не буде. "Планується великий потік туристів. Хоча, на відміну від минулого року, місця ще залишилися. А ось, наприклад, в Львові і Кам"янці-Подільському розміститися вже неможливо. Закриті також всі тури до Європи", - розповіла вона.

За матеріалом Обозреватель

Зараз ви читаєте новину «Відпочинок у Криму подешевшав на 40%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути