Ексклюзиви
субота, 11 липня 2020 19:07

Відновлений військовий аеродром почав приймати літаки

Відновлений військовий аеродром почав приймати літаки
Відновлене летовище відвідали військові транспортники Ан-26

Вперше за понад два десятиріччя військовий аеродром "Долгінцеве" у Кривому Розі прийняв одночасно декілька повітряних бортів.

Відео, як на відновлене летовище сідають військові транспортники Ан-26 опублікували на сторінці Повітряного командування "Схід" у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські винищувачі показали в дії

Події передувала кропітка робота особового складу. Відновлювали аеродром силами відряджених підрозділів, оскільки попередній персонал був давно скорочений. Підрозділ починав працювати в польових умовах.

Зараз там стоїть нещодавно створена авіаційна комендатура. Вже відновлені декілька будівль й КПП військової частини, нарощується інфраструктура.

"Сподіваємось, діяльність військового аеродрому привнесе тільки позитив в життя містян та зміцнить обороноздатність нашої держави", - зазначив командувач Повітряного командування "Схід", генерал-майор Олег Струцінський.

Військовий аеродром "Долгінцеве" у Кривому Розі функціонував на регулярній основі з середини 1950-х. На ньому дислокувався авіаполк військово-транспортної авіації - 363 ВТАП (в/ч 22527), що входив до 3 авіаескадрильї 6 Гвардійської військово-транспортної авіадивізії. 2000-го полк був розформований і 2004-го остаточно перебазований. Аеродром був переданий до комунальної власністі Кривого Рогу.

Повітряні сили української армії отримають в розпорядження ще один аеродром оперативного призначення "Дубно" у Рівненській області. Там базувався полк фронтових бомбардувальників Су-24, який потім розформували.

Командування розраховує до кінця року ввести аеродром в повноцінну експлуатацію. Сюди з Луцька перебазується авіакомендатура (тепер, коли там дислокується Севастопольська бригада тактичної авіації, потреби в комендатурі немає).

Зараз ви читаєте новину «Відновлений військовий аеродром почав приймати літаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути