четвер, 04 вересня 2008 12:55

Відбитки пальців Преслі продадуть на аукціоні

Відбитки пальців знаменитого короля рок-н-ролу Елвіса Преслі будуть продані в четвер, 4 вересня, на аукціоні в лондонській галереї IdeaGeneration. За оцінками експертів, вартість незвичайного лота може скласти 75 тисяч фунтів або 150 тисяч доларів, пише TheGuardian.

Раритетний документ, що є дозволом на носіння зброї, був виявлений в одній з поліцейських дільниць в Каліфорнії. Повідомляється, що співак отримав його в 1970 році. Це єдині відбитки пальців, залишені Преслі за все життя.

Окрім самих відбитків документ також містить опис зовнішності знаменитого співака, починаючи з кольору очей і волосся, закінчуючи його зростом і вагою. Згідно з законами Каліфорнії, документ повинен був бути знищений відразу після смерті його володаря, проте в даному випадку, службовці ділянки відступили від правил.

Окрім відбитків пальців Преслі, на аукціон, що отримав назву "Це більше, ніж рок-н-рол", буде виставлений і менеджерський контракт групи Beatles, що належав Брайану Епстайну, під керівництвом якого легендарний колектив добилися популярності спочатку у Британії, а потім і у всьому світі.

Аукціоністи сподіваються виручити за документ, виставлений на продаж що побажав залишитися невідомим бітломаном з північної Англії, не менше 240 тисяч фунтів. Серед інших лотів аукціону буде представлено також піаніно, яке можна почути на альбомі Beatles "WhiteAlbum". Його оцінна вартість складає 300 тисяч фунтів, і повідомляє GuardianUnlimited.

Зараз ви читаєте новину «Відбитки пальців Преслі продадуть на аукціоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути