Ексклюзиви
середа, 09 січня 2008 09:46

Від повені в Мозамбіку постраждали десятки тисяч людей

Понад 50 тисяч осіб стали жертвами повені в Мозамбіку. Уряд країни побоюється повторення трагедії 2000 року, коли в результаті розливу річок загинули 640 людей, а понад півмільйона залишилися без житла. Повідомляється, що влада країни оголосила максимальний рівень загрози в районах, де вирує стихія.

За інформацією ЮНІСЕФ, розлив річок, що почався минулого тижня в центральних провінціях Мозамбіку, вже торкнувся 56 тисяч жителів. Не менше 13 тисяч з них лишилися без притулку.

За іншими даними, не менше 40 тисяч жителів постраждалих районів потребують термінової евакуації.

Нагадаємо, що 2000 року максимальна повінь спостерігалася до кінця лютого. Цього року рівень води в деяких річках вже близький до рекордних показників. Особливо складна обстановка спочтерігається в басейнах річок Замбезі, Пунгуе, Бузі та Саве.

Від розливу річок постраждали також мешканці сусідніх країн. Понад три тисячі людей залишилися без житла в Зімбабве. Особливо сильні повені зафіксовані на півночі країни, в прикордонних з Мозамбіком районах. У Замбії від стихії постраждали менше тисячі жителів, повідомляє Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Від повені в Мозамбіку постраждали десятки тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути