Ексклюзиви
субота, 09 березня 2013 15:14

Віце-президент Венесуели приніс клятву біля труни Чавеса

Віце-президент Венесуели Ніколас Мадуро прийняв присягу тимчасово виконуючого обов'язки глави держави. Після офіційної церемонії в парламенті він приніс клятву біля труни покійного Уго Чавеса.

За конституцією Венесуели, нові вибори повинні пройти протягом 30 днів після смерті президента. Точна їх дата поки не названа, однак Мадуро пообіцяв провести їх у найкоротші терміни.

Відразу після прийняття присяги перед депутатами Національної асамблеї Ніколас Мадуро вирушив до Венесуельської військової академії, де виставлено для прощання труну з тілом президента Чавеса. Як передає ИТАР-ТАСС, біля труни Чавеса його соратник Мадуро присягнувся продовжувати розпочату ним боліваріанську революцію. Клятву чули мати й інші члени сім'ї Чавеса.

Ставши перед труною, Мадуро дістав з кишені мініатюрну конституцію Венесуели і присягнувся, що виконає дану Чавесу обіцянку. Звертався він поперемінно то до команданте, то до його матері Доньє Елене.

Слідом за цим Ніколас Мадуро прийняв присягу у призначеного ним віце-президентом країни міністра науки, технології та інновацій Хорхе Арреаси, який одружений на старшій дочці Чавеса. Приймаючи присягу, Арреаса заявив, що дав клятву команданте виконувати розпочату ним справу, коли стояв біля президента.

Прощання венесуельського народу зі своїм національним лідером продовжене як мінімум на 7 днів, оскільки кількість бажаючих попрощатися з команданте складає мільйони, повідомив Мадуро. Потім тіло президента буде доставлене до Гірської казарми, звідки 4 лютого 1992 року Уго Чавес керував спробою військового перевороту, яка стала початком боліваріанської революції. У цій будівлі тоді розміщувався військово-історичний музей, який Чавес заповідав перетворити на Музей революції.

Зараз ви читаєте новину «Віце-президент Венесуели приніс клятву біля труни Чавеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути