четвер, 28 травня 2009 12:30

Віце-президент Абхазії залишає пост, щоб стати президентом?

Віце-президент Абхазії залишає пост, щоб стати президентом?
Віце-президент Абхазії Рауль Хаджімба заявив про свою відставку - судячи з усього, на найближчих виборах він почне боротьбу за президентське крісло з нинішнім главою невизнаної республіки Сергієм Багапшем. Про звільнення Хаджімба оголосив в Сухумі в четвер, мотивувавши своє рішення незгодою з методами роботи нинішнього керівництва Абхазії.

Хаджімба повідомив, що й надалі займатиметься політикою. Він, проте, не уточнив, чи балотуватиметься на президентський пост. "Не поспішатимемо з подібними заявами. Конституція Абхазії визначає час і терміни, коли можна робити подібні заяви. Дочекаємося цього часу", - сказав він.

Інформація про відставку спочатку з"явилася напередодні на сайті Iron Times. Хаджімба підтвердив даний намір, але попросив дочекатися офіційної заяви. Джерело газети "Комерсант" відзначило тим часом, що віце-президент вже давно "фактично не приймав участі в діяльності уряду".

Рауль Хаджімба, мабуть, починає передвиборчу кампанію - президента в республіці обиратимуть в кінці 2009 року. Восени 2004 року Хаджімба, колишній співробітник КДБ, вже боровся з Сергієм Багапшем за пост глави республіки, але програв. Тоді Хаджімба називав себе проросійським кандидатом, а свого конкурента звинувачував в симпатіях до Грузії.

Навіть після поразки на виборах Хаджімба продовжував вважатися людиною Москви. Проте останнім часом, схоже, вирішив розпочати свою гру. "Всі знали, що він не залишив надій стати президентом, - говорить джерело в уряді Абхазії. - І як тільки він зрозумів, що з"явилося незадоволеність в народі діями влади, то вирішив піти, розпочавши політичну боротьбу".

Тепер в списку кандидатів на виборах мінімум три фігури - Хаджімба, президент Багапш і відомий абхазький бізнесмен і власник телекомпанії "Абаза" Беслан Бутба. "Ці вибори Багапш, напевно, виграє, - вважає політолог Інал Хашиг. - Але наступні п"ять років будуть для нього дуже важкими, тому що незадоволеність в суспільстві його промосковською політикою ростиме. І до чого призведе ця незадоволеність, поки невідомо - народ у нас запальний, і налякати нас чим-небудь важко", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Віце-президент Абхазії залишає пост, щоб стати президентом?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути