Ексклюзиви
понеділок, 12 березня 2018 17:44

Вибухи в українських містах спрацювали б проти влади – Фесенко

Вибухи в українських містах спрацювали б проти влади – Фесенко
Володимира Рубана триматимуть 60 діб без визначення розміру застави. ФОТО: radiosvoboda.org

В Україні є купа різних людей: від антимайданівців до націоналістів і антипорошенківців, які хочуть скинути цю владу з використанням зброї.

Про це Gazeta.ua розповів політолог Володимир Фесенко, коментуючи затримання керівника штабу "Офіцерський корпус" Володимира Рубана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затриманому Володимиру Рубану оголосили підозру

"Коли матеріали слідства винесуть на судовий розгляд, можна буде робити висновок. Зараз – багато питань. Є традиційна для України проблема довіри. Рубан – людина дуже специфічна, з політичними амбіціями, схильна до авантюр. Далі – версії. Не виключаю, що він загрався і брав участь у постачанні зброї з фронту в тил. У те, що він нічого не знав, я не вірю. Будь то контрабанда зброї чи спроба перекинути її всередину країни, а далі - організувати заворушення в Києві. Це теж можливе. В Україні є купа різних людей: від антимайданівців до націоналістів і антипорошенківців, які хочуть скинути цю владу з використанням зброї. Такі люди є, і вони могли робити такі замовлення Рубану або комусь іншому. Те, що СБУ могло використати цю історію, щоб прорекламувати себе, – теж вірогідно", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко на суді віддавала честь Рубану

На думку експерта, розмови, що легко купити на чорному ринку все, трохи перебільшення.

"Там можна придбати гранати, патрони. Не думаю, що міномети продаються вільно. Те, що він сам був водієм, дуже просто пояснюється. Його обличчя достатньо відоме на тих пунктах пропуску, які він неодноразово перетинав. Де козиряв погонами, зв'язками, прізвищами. Завдяки тому, що його знали, він міг проходити контроль. Тому віз сам. Більш актуальне питання - для чого?" - говорить експерт.

Можливі вибухи в українських містах могли б послабити позиції нинішньої влади.

"Якщо б вибухи відбулися, це б спрацювало не в інтересах влади, а проти неї. У нас стільки різної інформації з'являється, що ми не звикли вірити тільки їй. Люди приймають до уваги лише факти. Абсолютна більшість не вірить нікому", - сказав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час опису зброї, яку перевозив Рубан, зайнявся снаряд

Володимир Рубан керівник штабу Громадської організації "Офіцерський корпус" був затриманий вранці 8 березня під час перетину лінії розмежування на контрольному пункті "Майорськ".

Зараз ви читаєте новину «Вибухи в українських містах спрацювали б проти влади – Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути