середа, 09 вересня 2020 14:32

Верховний суд зупинив стягнення $350 млн із Приватбанку

Верховний суд зупинив стягнення $350 млн із Приватбанку
Верховний суд врахував, що ухвалою Печерського районного суду міста Києва від 2 вересня 2020 року визначено порядок виконання ухвали Печерського районного суду міста Києва від 9 лютого 2017 року, зокрема, шляхом стягнення з ПриватБанку грошових коштів у сумі $347 млн. Фото: УНІАН

8 вересня Верховний суд відкрив касаційне провадження за скаргою Кабміну та задовольнив клопотання Приватбанку, зупинивши виконання ухвали Печерського районного суду від 9 лютого 2017 року до закінчення касаційного провадження у справі.

Про це повідомляє пресслужба суду.

"Задовольняючи клопотання, Верховний суд врахував, що ухвалою Печерського районного суду міста Києва від 2 вересня 2020 року визначено порядок виконання ухвали Печерського районного суду міста Києва від 9 лютого 2017 року, зокрема, шляхом стягнення з ПриватБанку грошових коштів у сумі $347 млн. Застосовуючи таке зупинення виконання, суд не здійснює оцінки обґрунтованості поданої касаційної скарги, а лише встановлює існування загроз забезпеченню балансу інтересів сторін", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді знайшли спосіб не повертати $350 млн Суркісам

2 вересня Печерський райсуд Києва повністю задовольнив заяву компаній братів Суркісів про порядок виконання рішення суду від 2017 року щодо зобов'язання ПриватБанку обслуговувати їхні депозити, розмішені до націоналізації банку на його рахунках кіпрської філії. Загальна сума вимог до банку, визначена судом, становить $347,374 млн (з них майже $102 млн - відсотки, нараховані за ставкою 13% річних).

Зараз ви читаєте новину «Верховний суд зупинив стягнення $350 млн із Приватбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути