четвер, 09 липня 2020 12:07

Вербувальник зрадника Шайтанова особисто віддавав накази про збиття українських літаків

Вербувальник зрадника Шайтанова особисто віддавав накази про збиття українських літаків
СБУ зібрала матеріали на вербувальника Шайтанова. Фото: ssu.gov.ua

Контррозвідка СБУ зібрала додаткові матеріали, які свідчать, що полковник ФСБ РФ Ігор Єгоров, який має відношення до вербування генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова, водночас був одним із організаторів окупації та розгортання терористичної діяльності на Донбасі.

Як повідомляє пресслужба відомства, з літа 2014-го Єгоров під позивним "Ельбрус" напряму координував діяльність незаконних збройних формувань на території Луганської області, доводив до бойовиків вказівки російського командування та організовував взаємодію різних угруповань.

Полковник ФСБ називав себе "першим заступником командувача" військ так званої Новоросії, узгоджував спільні дії з так званим міністерством оборони ДНР та займався питаннями забезпечення бойовиків озброєнням і боєприпасами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала російського шпигуна

Був особисто присутнім на окупованій території, перенаправляв групи проросійських бойовиків з Криму на Донбас.

Контррозвідка СБУ зафіксувала, що Єгоров безпосередньо причетний до збиття російською стороною українських військових літаків улітку 2014 року та до ракетних обстрілів підрозділів ЗСУ.

Також він займався збором розвідувальної інформації та координував диверсійні групи для протидії українським військовим.

У квітні оперативники СБУ провели багатоетапну спецоперацію із викриття генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова та зібрали вичерпну доказову базу його співпраці з російськими спецслужбами. Шайтанова було затримано, його підозрюють у державній зраді та вчиненні терористичних актів. За рішенням Шевченківського районного суду міста Києва він перебуває під вартою до 8 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Вербувальник зрадника Шайтанова особисто віддавав накази про збиття українських літаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути