Ексклюзиви
четвер, 15 січня 2009 08:49

Венесуела розірвала дипломатичні відносини з Ізраїлем

Венесуела розірвала дипломатичні відносини з Ізраїлем на знак протесту проти проведення військової операції в Секторі Газа. Відповідна заява уряду була зачитана в ефірі венесуельського телебачення.

Причиною цього кроку стало "жорстоке переслідування палестинського народу, здійснюване ізраїльською владою", йдеться в заяві.

Раніше в середу стало відомо про те, що відносини з Ізраїлем розірвала Болівія. Президент Болівії Ево Моралес в своєму виступі назвав дії Ізраїлю "тяжким злочином проти людства".

Президент Венесуели Уго Чавес різко засудив дії Ізраїлю, а 6 січня з країни був висланий ізраїльський посол Шломо Коен. У відповідь Ізраїль оголосив про висилку венесуельського посла. Після цього Венесуела зробила спробу зберегти двосторонні дипломатичні відносини з Ізраїлем і почала переговори про пошуки тимчасового повіреного в справах Ізраїлю у Венесуелі. За даними ізраїльських ЗМІ, офіційний Каракас не був зацікавлений в остаточному розриві відносин.

Нагадаємо, бомбардування в Секторі Газа почалися 27 грудня, а 3 січня почалася наземна фаза операції. За даними палестинських джерел, число жертв в Газі, вже перевищило тисячу людей, більша частина яких - мирне населення, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Венесуела розірвала дипломатичні відносини з Ізраїлем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути