середа, 18 листопада 2009 16:57

Венесуела дозволила Білорусі брати свій газ

Венесуела дозволила Білорусі брати свій газ

Венесуела надасть Білорусі можливість видобувати природний газ на своїй території, заявив в середу посол Венесуели в Білорусі Амеріко Діас Нуньєс.

"Білорусь зможе видобувати газ, як тільки Білорусь буде готова зайнятися розробкою родовищ", - сказав Нуньєс на прес-конференції в Мінську.

Він пояснив, що відповідно до проекту щодо участі Білорусі у видобутку венесуельського газу республіці буде надана територія, де її фахівці зможуть розробляти родовище.

Посол також повідомив, що в 2010 році у Венесуелі почнеться будівництво двох заводів за участю Мінського автомобільного заводу і Мінського тракторного заводу.

Венесуельська компанія Petroleos de Venezuela і виробниче об"єднання "Белоруснефть" ще в грудні 2007 року підписали угоду про створення спільного підприємства з розробки родовищ нафти і газу. Тоді ж президент Венесуели Уго Чавес заявив, що венесуельської нафти вистачить білорусам "на 100, на 200 років".

Венесуела є власником найбільших запасів нафти і газу в Латинській Америці, а в жовтні поточного року італійська Eni спільно з іспанською Repsol відкрили на шельфі країни гігантське газове родовище із запасами 170 мільярдів кубометрів.

Розробкою вуглеводнів у Венесуелі займаються компанії з багатьох країн, зокрема Росії. В кінці минулого року Росія і Венесуела підписали дві угоди про співпрацю у сфері енергетики, а в 2009-му Венесуела уклала угоду з російським нафтовим консорціумом "Роснефти", "Лукойла", "Газпрому", ТНК-BP і "Сургутнефтегаза", які займатимуться розробкою нафтоносного поясу в басейні річки Оріноко.

За матеріалами Lenta.ru, РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Венесуела дозволила Білорусі брати свій газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути