Ексклюзиви
вівторок, 29 січня 2008 10:24

Ведучий кулінарного телешоу став прем"єр-міністром Таїланду

Король Таїланду Пуміпон Адульядет затвердив у вівторок призначення на пост прем"єр-міністра країни Самака Сунтаравета, що очолює партію "Влада народу". Напередодні за кандидатуру Сунтаравета, якому в червні цього року виповниться 73 року, проголосувало 310 з 480 парламентаріїв королівства. За власним визнанням нового глави уряду королівства, раніше він не дуже-то й мріяв про таку посаду, вважаючи своєю головною пристрастю кулінарію. Відразу ж після проголошення його прем"єр-міністром Сундаравет заговорив про швидкий вихід до ефіру нових випусків щотижневого кулінарного телешоу, в якому нинішній глава уряду виступає як ведучий і справдешній кухар.

Сунтаравет – прихильник колишнього прем"єр-міністра Таксіну Чінавата, зміщеного зі своєї посади в 2006 році в ході безкровного військового перевороту.

Тепер новий прем"єр-міністр має право сформувати уряд. Очікується, що склад нового кабінету міністрів буде оголошений наступного тижня.

Партія "Влада народу", що відкрито підтримує опального колишнього прем"єр-міністра Таксіну Чінавата, отримала більшість голосів на загальних парламентських виборах, що відбулися 23 грудня, і стала основною силою в парламентській коаліції.

Це може викликати нові політичні потрясіння в королівстві, оскільки військова хунта, що здійснила переворот 15 місяців тому і обіцяла привести до відновлення демократії і стабільності, зазнала поразки. Більш того, населення країни опинилося розколеним між прихильниками екс-прем"єра Таксіну Чінавата, якого представляла партія Влада народу, і його супротивниками, що входять у Демократичну партію.

Генпрокуратура королівства заявила одразу після перемоги прихильників Чінавата на виборах, що це ніяк не відіб"ється на судовій справі проти колишнього прем"єр-міністра і в разі повернення на батьківщину він буде заарештований.

Проте Самак Сундаравет, який визнає, що грає роль довіреної особи колишнього глави уряду, заявив, що Чінават повернеться в країну 14 лютого, повідомляє "Интерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Ведучий кулінарного телешоу став прем"єр-міністром Таїланду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути