пʼятниця, 26 березня 2010 12:07

Вдома у викладача ПТУ знайшли цілий арсенал зброї (ФОТО)

Працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю Полтавщини в сусідній Харківській області затримали "на гарячому" 46-річного викладача ПТУ, коли той удома продавав європейський бойовий ніж.

Інспектор відділу зв"язків з громадськістю Головного управління МВС у Полтавській області Алла Квіта повідомила Gazeta.ua, що у кафе, яке належить чоловікові, виявили арсенал холодної і вогнепальної зброї. Також знайшли боєприпаси, що були викрадені з військових складів Харківщини.

"Потрапивши із санкцією на обшук до будинку затриманого чоловіка, оперативникам на мить здалося, що вони потрапили на військовий склад і перед ними відкрився арсенал добре озброєного війська. Чотири снайперські гвинтівки, три мисливські рушниці, шість автоматів, один кулемет, три пістолети, один револьвер, 13 ножів, два металевих клинка та 1351 штука набоїв різного калібру. Це повний перелік того, що міліціонери виявили у помешканні харківчанина, а також в салоні його авто", - розповіли у міліції.

Усю зброю направили на експертизу. Викладача затримали. Порушили проти нього кримінальну справу за незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами. Триває досудове слідство. Затриманий викладав вогневу підготовку в училищі.

"Пристрасть до зброї у чоловіка розвинулася ще з молоду, а тому впродовж свого життя він колекціонував раритетну зброю, - зазначила Квіта. - Згодом звичайне хобі затятого колекціонера переросло в кримінальщину - чоловік почав всерйоз займатися придбанням та зберіганням вогнепальної зброї без відповідних дозволів, а потім її збутом особам кримінального кола".

УБОЗівцям стало відомо, що посередник викладача хоче продати холодну зброю у Машівському районі на Полтавщині.

"Інформація підтвердилася і проданий штик-ніж до автомату Калашникова належав підозрюваній нами особі з Харківської області", - зазначив заступник начальника УБОЗу Полтавської області Геннадій Бендрик.

Наступного разу затримали "на гарячому" вже викладача училища, коли той продавав ніж.

Фото надані відділом зв"язків з громадськістю ГУМВС України в Полтавській області

Зараз ви читаєте новину «Вдома у викладача ПТУ знайшли цілий арсенал зброї (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути