середа, 10 березня 2010 20:24

Вчені сподіваються врятувати тасманійських дияволів

Вчені сподіваються врятувати тасманійських дияволів

Австралійські вчені знайшли колонію тасманійських дияволів, які мають значні генетичні відмінності від інших особин. Ці особливості захищають їх від раку, який знищує популяцію цих рідкісних тварин.

"На нашу думку, організм представників цієї спільноти розпізнає ракові клітини як чужі і включає механізм імунної відповіді. Тобто виживе набагато більше тварин, ніж ми припускали спочатку", - повідомив з дослідників з університету Сіднея.

Вважається, що тасманійські дияволи заражають один одного, кусаючи за морду. Захворювання не лише вражає внутрішні органи, а й призводить до появи величезних виразок на морді, які заважають тваринам приймати їжу.

Недуга була виявлена в 1996 році. З тих пір чисельність популяції тасманійських дияволів скоротилася на 70%. Минулої весни влада визнала, що ці тварини перебувають на межі зникнення. За деякими прогнозами, вони вимруть через 20-25 років, однак знайдена унікальна колонія дає надію. Більше того, вчені сподіваються, що вивчивши ДНК щасливців, їм вдасться створити вакцину проти захворювання.

Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Вчені сподіваються врятувати тасманійських дияволів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути