понеділок, 13 вересня 2010 17:46

Вбивство на фестивалі: музиканта задушила 16-річна дівчина

Вбивство на фестивалі: музиканта задушила 16-річна дівчина
Полтавські міліціонери знайшли вбивцю місцевого 44-річного музиканта та художника Сергія Звенигородського, відомого під прізвиськом Маріо.

28 серпня його вбили під час проведення фестивалю аматорської музики "Вйо, Кобеляки" в однойменному селищі.

У міліції розповіли, що чоловіка задушили підтяжками між другою ночі та четвертою ранку. Його тіло знайшли поряд з наметовим містечком, де жили учасники. Маріо також мав виступати на фестивалі.

Правоохоронці шукали вбивцю більше двох тижнів. Опитували усіх, хто був присутній на фестивалі. Робити це було складно, бо учасники роз"їхалися по всій Україні.

"16-річна дівчина, яка скоїла злочин мешкає в селі Ліщинівка Кобеляцького району, - повідомив Gazeta.ua Юрій Сулаєв з Полтавської обласної міліції. - У травні закінчила 9 класів школи. Зараз не навчається та не працює".

Підозрювана зізналася міліціонерам, що вона познайомилась з музикантом під час фестивалю.

Зі слів дівчини, під час їхнього спілкування музикант почав до неї чіплятися, а тому вона вдарила його палицею в область голови. Після цього вона схопила підтяжки, що висіли у чолов"яги на шиї та обкрутила їх навколо голови.

Нині дівчину заарештували. За навмисне вбивство її можуть ув"язнити на термін до 15 років.

До кримінальної відповідальності раніше дівчина не притягувалася. У міліції кажуть, односельчани її характеризують позитивно.

Є інформація, що в крові музиканта виявили 3,8 проміле алкоголю. У такому стані він не розумів, що коїть, а тим більше не міг опиратися.

Натомість друзі покійного заперечують, що Сергій був на фестивалі напідпитку. Кажуть, незадовго він кинув пити та закодувався. Говорять, що у поводженні з жінками завжди був чемний. Читав вірші, говорив приємні речі і ні до кого не чіплявся.

Проте свідки на фестивалі кажуть, музикант дійсно багато пив.

У загиблого зникли мобільний телефон і відеокамера, з якою не розлучався. Камеру йому подарував покійний Сергій Кузьменко - лідер гурту "Брати Гадюкіни".

Організатор фестивалю Мирослав Кувалдін говорить, попри трагічний випадок - захід і надалі проводитимуть. З Сергієм Звенигородським він товаришував. Більшість відео на сайті фестивалю за авторством загиблого. У чоловіка залишились дружина та донька. Сергій є ветераном війни в Афганістані. У фестивалі приймав участь з початку його заснування.
Зараз ви читаєте новину «Вбивство на фестивалі: музиканта задушила 16-річна дівчина ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути