четвер, 20 травня 2010 20:48

Варшаву затоплює водою: місцевих мешканців евакуюють

Варшаву затоплює водою: місцевих мешканців евакуюють

Мешканці польської столиці готуються до розливу річки Вісли, рівень води в якій за останню годину підвищився на 17 см.

Як повідомляє Reuters, у воді вже опинилися декілька прибережних кафе і ресторанів. До завтра вода у Віслі може піднятися до рівня 7,8 метрів, тоді як зазвичай її рівень не первищує 3-4 метри.

Останні дані Інституту метеорології і водного господарства Польщі говорять про те, що рівень води в столичній річці становить 596 см.

Центр кризового реагування вже сповістив варшав'ян, які проживають поблизу річки, про наступ великої води. У свою чергу, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав всіх мешканців не зволікати з евакуацією.

"Я звертаюся до кожного з проханням евакуюватися, як тільки прийде поліція або пожежники і скажуть, що пора йти. Ви не повинні зволікати", - сказав глава уряду.

Він зазначив, що це врятує людям життя. "Я знаю, що доведеться приймати дуже складні рішення, але ви зробите тільки гірше, якщо піддасте своє життя небезпеці, а також життя членів рятувальних команд, які забирають людей з затоплених територій", - відзначив Туск.

Він уже звернувся за допомогою до ЄС, відзначивши, що повінь торкнеться десятків тисяч мешканців його країни.

Прем'єр також назвав суму вже нанесеного повенями збитку - 2 млрд євро. "Доведеться знайти більше коштів, нам потрібно буде урізати фінансування інших програм, щоб цього досягти", - сказав глава уряду Польщі.

Нагадаємо, раніше вода затопила південні регіони країни, а також низку інших держав Центральної та Східної Європи. У Польщі через повені вже загинули п'ятеро людей.

Интерфакс, Reuters

Зараз ви читаєте новину «Варшаву затоплює водою: місцевих мешканців евакуюють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути