вівторок, 19 жовтня 2021 08:18

Вакцинація проти Covid-19 зменшу ризик смерті в 11 разів

Вакцинація проти Covid-19 зменшу ризик смерті в 11 разів
Вакцинація проти коронавірусу в Краматорську / Getty Images

Професорка Школи громадської охорони здоров'я при Університеті Джорджа Вашингтону у США Леанна Вен розповіла, що провідні вакцини проти Covid-19 знижують імовірність інфікування в шість разів, а смерті - в 11 разів.

Вакцини проти Covid-19 дуже ефективні для запобігання зараженню коронавірусом, і особливо щодо протидії важким випадкам хвороби, - заявила професорка. Про це передає CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 97% пацієнтів Covid-госпіталів невакциновані – Ляшко

"Вакцини проти Covid-19 не захищають на 100%, як будь-яка інша вакцина чи лікування не є 100% ефективними. Частіше у групи ризику потрапляють люди старшого віку з супутніми хворобами й особи з ослабленим імунітетом. Крім того, ризики зростають при наявності інших інфекцій в організмі", - каже Вен.

Дослідження у 13 штатах за пів року показало, що повністю вакциновані особи становили лише 4% всіх госпіталізацій з коронавірусом. Нещеплені потрапляють у лікарні через Covid-19 у 17 разів частіше, ніж повністю вакциновані.

За минулий тиждень в Україні виявили понад 105 тис. нових випадків Covid-19. Це на 11% більше, ніж за попередній. Наразі 57% ліжок, призначених для лікування хворих на коронавірус в Україні, зайняті. За минулий тиждень Covid-19 забрав життя 2300 українців, що на 22% більше, ніж тижнем раніше.

Зараз ви читаєте новину «Вакцинація проти Covid-19 зменшу ризик смерті в 11 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути