вівторок, 10 листопада 2015 04:31

Вакарчук виступив із промовою у Вашингтоні

Вакарчук виступив із промовою у Вашингтоні
Фото: uainfo.org

Для виходу з кризи, подолання корупції та побудови по-справжньому правової держави українці мусять змінити своє світосприйняття та побороти тотальну недовіру.

Це стане можливим тільки тоді, коли вони почнуть отримувати якісну освіту та пізнають, як живе розвинений світ, - сказав, виступаючи в Атлантичній раді в Вашингтоні, громадський лідер та соліст групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, - передає Укрінформ.

"Ми часто говоримо про зовнішніх ворогів (України – "ГПУ"), але, на мою думку, найбільший ворог криється всередині, і він зветься недовірою. Українці не довіряють уряду, не довіряють іншим людям і, що найбільш важливо, українці не довіряють самі собі. Це привело нас до того, де ми є зараз", - зауважив він.

Недовіра створює невпевненість, що, своєю чергою, породжує відсутність верховенства права та призводить до корупції. Вакарчук висловив упевненість, що ця недовіра має коріння у вихованні, нестачі позитивних прикладів, "але головним чином найбільша проблема – це відсутність освіти".

Так, за його словами, "неосвічені люди насправді легко піддаються впливу, ними легко керувати, їм не потрібні зміни, вони нічого не ставлять під сумнів та не йдуть в опозицію". Тому потрібна освіта, "яка вимагатиме змін у світосприйнятті та погляду на спосіб життя самих українців".

Вакарчук підкреслив, що розв'язання цієї проблеми – справа не одного дня, це має бути далекосяжною стратегією. Для цього, за переконанням громадського лідера, не обов'язково потрібні Гарвард, Єльський університет чи Стенфорд, необхідно дати можливість студентам навчатися у звичайних університетах, але так, щоб "дати їм новий світогляд та знання, за якими правилами живе світ".

Як повідомлялося, зараз Вакарчук проходить навчання за всесвітньою стипендіальною програмою Єльського університету Yale World Fellow 2015. Щороку за цією програмою університет обирає групу обдарованих професіоналів з різноманітних царин та країн світу для інтенсивного кількамісячного навчання, аби вони могли розширити свій світогляд та відпрацювати якості лідерів.

Зараз ви читаєте новину «Вакарчук виступив із промовою у Вашингтоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути